Hocaefendi'nin şiirini besteledi, İstanbul'a geldi

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin şiirini besteleyen Mısırlı sanatçı için bu albüm çok önemli. Bakın neler söyledi!

Hocaefendi'nin şiirini besteledi, İstanbul'a geldi

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin 12 şiirinden oluşan ve 12 ülkeden 12 sanatçının besteleriyle yer aldığı Rise Up/Colors Of Peace albümündeki sanatçılardan Maher Zain İstanbul’a geldi. 

Fethullah Gülen’in şiirlerinden ‘Bu Dünya Hayatı’ adlı şiiri seçtiğini söyleyen Zain, şiirlerin tamamına bakıldığında, hepsinin çok anlamlı olduğunu söyledi. 

Zain, "Benim genel hayata bakışımla son dönemdeki değişimimle bu çalışma çok paralellik arz ediyor. Kendisi de hayatıyla, işiyle, çabasıyla dünya barışına hizmet etmeye çalışıyor. O anlamda çok paralel görüyorum ve bu albümde bulunmaktan şeref duydum. Albümde yer alan sanatçılardan biri olmak benim için çok önemli ve değerli.” ifadelerini kullandı. 

Asya’dan Amerika’ya, Sibirya’dan Avusturalya’ya kadar farklı dil, din ve milletten insanları hoşgörü ve şefkatle kucaklayan Fethullah Gülen Hocaefendi’nin şiirleri, Rise Up/Colors Of Peace ile 12 ülkeden 12 sanatçıyı dünya barışına katkı sağlamak amacıyla bir araya getirdi. 

Nil Prodüksiyon’un Universal Müzik ile ortaklaşa gerçekleştirdiği albüm 2 yılda tamamlandı. Her sanatçıya Fethullah Gülen’in İngilizceye çevrilen 50 şiiri gönderildi. Sanatçılar da seçtikleri şiirleri kendi ülkelerinde besteledi. 

Fethullah Gülen’in Kırık Mızrap isimli şiir kitabında yer alan ‘Rüyalar’, ‘Dünya’, ‘Medine’nin Gülü’, ‘Kalk Yiğidim’, ‘Hcran ve Ümit’, ‘Her Yerde Cemalin’, ‘Hiç’, ‘Gökkuşağı’, Yağmur Musikisi’, ‘Beni Yalnız Bırakma’, ‘Bülbül Çığlığı’, ve ‘Akyol’ isimli şiirleri, Amerika’dan Ryan Shaw, Mısır’dan Maher Zain, Hindistan’dan KK&Reet, Almanya’dan Good Morning Diary, Brezilya’dan Cristelo Duo feat. Bruno Gouveia, İngiltere’den Natacha Atlas, Macaristan’dan Bon Bon, Fransa’dan Faudel, İtalya’dan Ely Bruna, Ukrayna’dan Bahroma, İspanya’dan Carmen Paris, Filistin ve İsrail’den Kobi Farhi ve Ruba Shamshoum tarafından bestelenerek albüm haline getirildi.

<< Önceki Haber Hocaefendi'nin şiirini besteledi, İstanbul'a geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER