Küresel Para Haftası, genç kuşaklara tasarruf bilinci aşıladı


Çocuk ve gençleri bütçe yönetiminde bilinçli davranmaya teşvik etme amacı taşıyan Küresel Para Haftası'nın Türkiye ayağı, FODER öncülüğünde düzenlenen etkinliklerle sürüyor.

Pazartesi günü Borsa İstanbul'un açılış gongu ile başlayan Küresel Para Haftası kapsamında bu kez Darüşşafaka öğrencileri SALT Galata'da yer alan Osmanlı Bankası Müzesi'ni ziyaret etti. 5. sınıf öğrencisi minikler FODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Attila Köksal'dan finansal okuryazarlık eğitimi aldı.

Çocuk ve gençlerde finansal okuryazarlığı artırma amaçlı uluslararası Child & Youth Finance International (CYFI) organizasyonu, her yıl Mart ayının ikinci haftasında dünyanın pek çok noktasında Küresel Para Haftası etkinlikleri düzenliyor. Bu yıl 14-20 Mart haftasında gerçekleştirilen organizasyonun Türkiye ayağına Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) öncülük ediyor.

Küresel Para Haftası'nda FODER çatısı altında, sivil toplum inisiyatifi ile kamu ve özel sektör kuruluşlarının birlikte yürüttükleri etkinlikler hayata geçirildi. Bir yandan tasarruf bilincini oluşturacak projeler yürütülürken eş zamanlı olarak kurumsal ve bireysel üyelerinin dahil olduğu etkinlikler gerçekleştirildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Küresel Para Haftası, genç kuşaklara tasarruf bilinci... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER