Kürt milletvekillerinden PKK'ya tepki


Irak Kürdistan Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ferset Sofi, PKK'nın Erbil'e bağlı Rewanduz ilçesi Zergele köyü muhtarı ile birlikte 2 kişiyi alı koymasına tepki gösterdi.
Yerel basına konuşan Sofi, "Ne PKK, ne de başkası Kürdistan Bölgesi'ne gelerek herhangi bir yasal dayanağı olmadığı halde vatandaşları alıkoyamaz." ifadesini kullandı.

PKK'nın yasa dışı bir eyleme giriştiğini aktaran Ferset Sofi, "PKK'nın yaptığı yasal olsaydı, köylüleri bilinmeyen bir yere götürmezdi." dedi.

Kürdistan Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Şıwan Kaladızeyi de komisyonun olayla ilgili toplanarak net bir tavır göstermesi gerektiğini dile getirdi. Zergele köylülerinin Kürtlere yapılan zulmün sembolü olduğunu söyleyen Kaladızeyi, "PKK bir an önce köylüleri serbest bırakmalı ve bir sorun varsa diyalog yoluyla dile getirmelidir"dedi.

Görgü tanıkları, Zergele köyü muhtarı ile 2 köylünün Kandil Dağı eteklerinde bulunan Kuzine köyündeki PKK kontrol noktasında alıkonulduğunu duyurmuştu. Köylüler ise söz konusu kişilerin, medyaya verdikleri demeçlerde PKK'yı eleştirdiklerini, örgütün bölgeden kamalarını uzaklaştırmasını talep ettiklerini kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Kürt milletvekillerinden PKK'ya tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER