Kürt partilerden ITC'ye dostluk ziyareti


Bölgesel Kürt Yönetimi'de faaliyet gösteren siyasi partilerin temsilcileri, Kerkük'teki Irak Türkmen Cephesi'ne(ITC) dostluk ziyaretinde bulundu. Aralarında Kürdistan Yurtseverler Birliği(KYB), Kürdistan Demokratik Parti (KDP), Değişim Hareketi'nin(GORAN) olduğu 14 siyasi partinin temsilcisi, ITC'yi ziyaret etti.

KYB Kerkük Sorumlusu Cenki İzzetin başkanlığındaki Kürt siyasi parti temsilcilerini, ITC Kerkük İl Başkanı Kasım Kazancı karşıladı. Görüşmede birlik ve beraberlik, barış, kardeşlik ve dostluk mesajları verildi. Ayrıca bölgenin ve Kerkük'ün güveliği de ele alındı.

Görüşmeden sonra Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) konuşan ITC Kerkük İl Başkanı Kazancı, 14 Kürt siyasi parti temsilcisinin kendilerini ziyaret ettiğini belirterek." Kerkük'teki Türkmen -Kürt ilişkilerini ve sorunlarını konuştuk. Bazı sorunları aramızda nasıl çözeriz onları ele aldık. Kerkük-Süleymaniye, Kerkük-Erbil il sınırlarındaki kontrol noktalardaki geçişlerde yaşanan sıkıntıları dile getirdik."dedi.

İslami Cemaat Partisi temsilcisi Hüseyin Şeymani de çok samimi bir görüşme yaptıklarını aktardı. Şeymani, Kerkük halkının güvenliği ve refahı için ne gerekiyorsa onun yapılması konusunda görüş bildirdiklerini dile getirdi.

Heyet başkanı Cenki İzzetin ise, gerçek bir güvence ve dostluk mesajını vermek için, söz konusu ziyareti gerçekleştirdiklerini, kendi kapılarının da Türkmenlere açık olduğunu beyan etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Kürt partilerden ITC'ye dostluk ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER