Kürt Yönetimi'den Rusya'ya: Hava sahamızın alternatifini bulun


Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Rusya'nın IŞİD'e yönelik operasyonlarında hava sahasını kullanmamasını istediği bildirildi.
Kürt Yönetimi Başbakanlık Ofisi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Moskova'ya IŞİD ile mücadelede başka hava sahası alternetifinin bulunmasının istendiği belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın IŞİD'e yönelik düzenleyeceği hava operasyonları nedeni ile Kürt Yönetimi içinde yer alan Erbil ve Süleymaniye şehirlerindeki tüm uçak seferleri iptal edilmişti.
Yapılan yazılı açıklamada," Rusya'nın IŞİD'e karşı düzenleyeceği her türlü operasyonu destekliyoruz. Ancak bu operasyonlar hava sahamızın kapatılmasına sebebiyet vermemeli. Vatandaşlarımızı rahatsız eden bu uygulama, aynı zamanda ekonomimize de büyük zarar vermektedir, umarız Rusya acil bir şekilde başka bir alternatif bulur." ifadeleri kullandı.

Rusya'ya çağrıda bulunan Kürt Yönetimi:" IŞİD'e karşı yürüttüğümüz mücadele ve Bağdat'ın Erbil'e karşı uyguladığı bütçe ambargosu ağır bir ekonomi krizi yaratmıştır. Uçak sahamızın kapatılması ek bir kriz olur. Bu uygulamanın ekonomimize verdiği zarar Bağdat tarafından telafi edilmesi söz konusu değildir." denildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kürt Yönetimi'den Rusya'ya: Hava sahamızın alternatifini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER