DSP'li Çakmak: İktidarın yanlış dış politikasının bedelini Antalya ödüyor


DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, siyasi iktidarın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözünden uzaklaşmanın faturasını millete ödettirdiğini söyledi.

AK Parti'nin 'stratejik derinlik' diyerek kendi yakın komşuları ve Ortadoğu'da sıfır sorun denilerek yürütülen dış politikanın 'komşularla sırf' soruna dönüşerek dibe vurduğunu belirten Çakmak, "Ülkemiz maalesef bugün siyasi iktidarın izlediği yanlış dış politikalar nedeni ile bütün komşularımızla kavgalı hale geldik. Osmanlının mirası dediğimiz topraklarda kurulan devletlerin hepsi bize düşman oldu. Bir tek dost ülke komşumuz kalmadı. En son Rusya ile yaşanan krizde en fazla faturayı ülke insanı yanı sıra Antalya ödüyor. Siyasi iktidarın Şam'da Emevi Cami'nde cuma namazı kılacağı hayaline bağlı dış politika bizi savaşın eşiğine getirdi. Dün ülkemize ağabey ve hakem ülke diyenler bugün 'sizi istemiyoruz' diye bağırıyor." dedi.

Rusya'nın uçağının sınır ihlali yaptığı gerekçesi ile başlayan iki ülke arasındaki gerginliğin en büyük bedelini turizmin ölü sezon dediği dönemde Antalya insanın ödediğine dikkat çeken Çakmak, tansiyon kısa sürede düşmezse yöre insanın daha da ekonomik olarak dar boğaza girebileceğini kaydetti.

Bazı bürokratların Rusya olmazsa hemen başka pazarlar buluruz sözlerini gerçekçi olmadığını belirten Çakmak, Rusya ile turizmin 22, örtüaltı sebze ve meyve ihracatının ise 16 yıllık pazar örtüşmesi ve dostluk kanalının iyi işletilmesi ile olduğunun iyi bilinmesi tavsiyesinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber DSP'li Çakmak: İktidarın yanlış dış politikasının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER