'Kurumlar arası uyumsuzluk kamu hizmetlerini yavaşlatıyor'

'Kurumlar arası uyumsuzluk kamu hizmetlerini yavaşlatıyor'

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kurumların kendi yönetmeliklerine göre kamu hizmeti sunduğunu ancak kurumlar arası uygulamalarda yönetmeliklerin bazen birbirleri ile uyumsuzluk göstermesinin kamu hizmetini yavaşlattığını söyledi.

Belediyelerin binalarda yapı kullanma izin belgesi düzenlemesi aşamasında her iki kurum yönetmeliğinin birbiri ile uygulamalarda uyumsuzluk gösterdiği, bunun da kamu hizmetini geciktirdiğini belirten BaşkanDr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak kamu hizmetinin seri, etkin ve zamanında verilebilmesi için belediye meclis kararı ile olumsuzlukların ortadan kaldırıldığını kaydetti.

Binalarda yapı kullanma izin belgesi düzenlemesi aşamasında bu tür çatışmalı, uyumsuz ve fazla bürokratik işlemlerin bulunduğunu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklama da bulundu: "Melikgazi Belediyesi hizmetin ve yatırımın adresidir. Melikgazi Belediyesi aynı zamanda çözüm üretim merkezidir. Hizmet ve yatırım yapmak için proje üretir ve yerine getirir. Kamu hizmetinin sürekliliğin, devamlılığın ve etkinliğinin yerinde ve zamanında yapılması ile verimli olur. Aksi halde yerinde ve zamanında yapılmayan hizmet eziyete dönüşür. Bu açıdan Melikgazi Belediye Meclisi yatırımların önünü açan kararları ile Melikgazi Belediyesini referans belediye yapmıştır. Binalarda yapı kullanma izin belgesi düzenlemesi aşamasında 'Binaların Yangından Korunmasına İlişkin Yönetmelik' ile 'Kayseri Gaz Şirketi Yönetmeliği' arasında ortaya çıkan çelişki gündeme gelmiştir. Bu yönetmelikler arasındaki uygulama anlaşmazlığı Belediyemiz Meclis Kararı ile ortadan kaldırılarak hizmette bütünlük ve etkinlik kazandırılarak vatandaşın mağduriyeti çözülmüştür."
CİHAN
<< Önceki Haber 'Kurumlar arası uyumsuzluk kamu hizmetlerini yavaşlatıyor' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER