Kâhta'da tek nöbetçi eczane uygulaması halkı mağdur ediyor


Adıyaman'ın 130 bin nüfusu ile en büyük ilçesi olan Kâhta'da yıllardır devam eden tek nöbetçi eczane uygulaması vatandaşları mağdur ediyor. Acil servislerde tedavi gören hastaların ilaç ihtiyaçlarını tek eczanede karşılamaları esnasında uzun kuyruklar oluşuyor.

Kâhta'nın yıllardır çözülemeyen tek nöbetçi eczane uygulaması, kârlılık getirisindeki avantaj nedeniyle eczacıların anlaşmaya yanaşmaması nedeniyle devam ediyor. Bugüne kadar birçok kez gündeme getirilmesine rağmen vatandaşların mağduriyetine ilçe yöneticileri, ilçe sağlık müdürü ve eczacılar odası çözüm üretemedi.

Bu durum eczaneler önünde oluşan ve 1970'li yıllardaki tüp gaz, ekmek ve yağ kuyruklarını aratmıyor. İlçede tek nöbetçi eczane uygulamasının vatandaşları mağdur ettiğini belirten hastalar, yaşanan duruma tepki gösterdi.

Hasta ve hasta yakınları, "İnsanlar eczacıların keyfi uygulamalarına bırakılmış durumda. Bu ilçenin yöneticileri, sağlık müdürü nerede? Neden müdahalede bulunmuyorlar. İlçede bulunan eczanelerin yarısı ilçe merkezinde, yarısı hastane civarında. İlçe merkezinde Özel Hastane bulunmakta. Devlet Hastanesi civarında bir eczane nöbetçi olduğu zaman, özel hastanede tedavi olan ve otomobili bulunmayan kişi gece saatlerinde mağduriyet yaşıyor. Yıllardır bu mağduriyet devam ediyor. Zaman zaman nöbetçi eczaneler önünde ilaç kuyruğu oluşmakta. Sincik-Gerger ilçelerindeki hastaların yüzde 90'nı ilçemize geliyor. Bu ilçelerden gelen insanlarımız da büyük sıkıntı yaşıyor. Tek nöbetçi eczane uygulamasından bazı eczacılar da oldukça muzdarip. Onlar da tekelleşmeden yakınıyorlar. Çok kolay çözülebilecek bir sorun. Vatandaşa bu kadar eziyet etmenin kime ne kazandırdığını anlamak güç. Artık bu sorunun çözülmesini istiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler. CİHAN
<< Önceki Haber Kâhta'da tek nöbetçi eczane uygulaması halkı mağdur ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER