Lavrov: Türkiye-Suriye sınırının kapatılması ertelenmemeli


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, New York'ta düzenlenen basın toplantısında TürkiyeSuriye sınırının acilen kapatılması, bu konunun ertelenmemesi gerektiğini söyledi. Lavrov, "Eğer biz Suriye'de savaşan farklı grupların dışarıdan destek aldığını konuşuyorsak, burada ve diğer ülkelerde de birçok kez ifade edildiği üzere Türkiye -Suriye sınırının kapatılması ideal bir gelişme olurdu" şeklinde konuştu.

Türkiye-Suriye sınırının kapatılmasının ertelenemez olduğunu savunan Lavrov, "Karadan bu sorunla ilgilenenler ve onlara havadan destek verenler umuyorum ki ertelemeden bu konuyla ilgilenirler." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı ayrıca Beşşar Esed'ın geleceği konusunda bir karara varılmadan Suriye'de terörizme karşı savaşmanın mümkün olamayacağı fikrini çok tehlikeli bir yaklaşım olarak niteledi. Sergey Lavrov, "Sık sık, Eead sorunu çözülmeden, Suriye sorunu çözülmez şeklinde iddialar duyuyoruz, bu çok tehlikeli bir mantık, çok tehlikeli bir yaklaşım. Terörizmle mücadele etmek için bazı şartlar öne sürmek kabul edilemez." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Lavrov: Türkiye-Suriye sınırının kapatılması ertelenmemeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER