Lübnan'da Adalet Bakanı Rifi istifa etti


Lübnan'da eski Başbakan Refik El-Hariri ve İstihbarat Şefi Visam El-Hasan suikastından sorumlu eski Bakan Michel Samaha'nın serbest kalmasından dolayı gelen tepkiler üzerine Adalet Bakanı Eşref Rifi istifa etti.

Lübnan Adalet Bakanı Rifi yaptığı kısa yazılı açıklamada, "Adımın komplo teorilerine karıştırıldığını duydum. Gerekli olduğunu düşündüğümden dolayı bakanlık görevinden istifa ediyorum." ifadesini kullandı.

Geçen Ocak ayında, eski Başbakan El-Hariri ve İstihbarat Şefi El-Hasan suikastından sorumlu eski Enformasyon Bakanı Samaha'nın serbest bırakılması ülkede özellikle Sunni kesim tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in adamı olarak da bilinen Michel Samaha, söz konusu suikastların sorumlusu olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Ülkenin eski Başbakanı ve işadamı Refik El-Hariri, 2005'te uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Suriye karşıtlığıyla tanınan Sünni İstihbarat Şefi ve Hariri'nin yakın arkadaşı Visam El-Hasan da 2012'de suikaste kurban gitmişti.

İki suikastin ardından ülkede Sunni yoğunluğun olduğu kuzeydeki Trablus ve güneydeki Sayda kentlerinde halk sokağa dökülerek İran'a yakınlığıyla tanınan Lübnan Hizbullahı ile Beşar Esed aleyhinde sloganlar atmışlardı. Lübnan'daki Sunni halk, ülkedeki suikastlerin birinci sebebi olarak Suriye Devlet Başkanı Esed'i sorumlu tuttuklarını açıktan ifade ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Lübnan'da Adalet Bakanı Rifi istifa etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER