Lufthansa: Grevde Türkiye çıkışlı bazı uçuşlar iptal olacak


Lufthansa Havayolları Türkiye İran ve Irak Genel Müdürü Stefan Löcherbach, grev sebebiyle Türkiye'den çıkışlı bazı uçuşların iptal olmasını beklediklerini söyledi. Löcherbach, grevden özellikle Türkiye çıkışlı yolcuların en az şekilde etkilenmesi için çaba harcayacaklarını dile getirdi.

Alman havayolu şirketi Lufthansa'da çalışan pilotlar grev kararı aldı. Grevden Türkiye ve Türkiye bağlantılı bazı uçuşlar da etkilenmesi bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Lufthansa Havayolları Türkiye İran ve Irak Genel Müdürü Stefan Löcherbach, grevden yolcuların en az şekilde etkilenmeleri için çalıştıklarını söyledi.

Bugün kıtalararası uçuşların yarısını iptal etmek durumunda kaldıklarını aktaran Stefan Löcherbach, "Amerika'ya uçan yolcuların çoğu etkilenmeyecek. Bugün grevden Türkiye'den Miami'ye uçan yolcularımız etkilenmeyecek. Yarın kısa ve orta mesafeli uçuşlarda grev yapılacak. Frankfurt'taki arkadaşlarımız çalışıyorlar uçuşlarla ilgili saat 15.00'te bitecek çalışma. Çarşamba günü için sağlam bir program elimizde olacak." dedi.

Türkiye'deki yolcuların grevden mümkün olduğunca az etkilenmesi için çaba harcadıklarını kaydeden Stefan Löcherbach, "Türkiye çıkışlı bazı uçuşların iptal olmasını bekliyorum. Yolcularımızı telefon ve SMS'le bilgilendireceğiz. Lufthansa olarak masada konuşarak grevin neticelenmesini istiyoruz. Üst düzey yönetimimiz bu konudaki görüşmeleri devam ettiriyor." dedi.

Bir gazetecinin, "THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY ile Lufthansa'nın yakınlaşabileceğini ifade etti. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Stefan Löcherbach, bu konuda kendilerine biraz zaman verilmesini istedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Lufthansa: Grevde Türkiye çıkışlı bazı uçuşlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER