Maden şehidi Yılmaz, daha önce de aynı madendeki kazada yaralanmış


Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçiye mezar olan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait Eynez maden ocağındaki faciada babası İsmet Yılmaz'ı şehit veren 25 yaşındaki Hacer Yılmaz, babasının daha önce de aynı madende meydana gelen iş kazasında, arkadaşlarını kurtarma pahasına yaralandığını söyledi.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Soma davasının beşinci duruşmasının yedinci celsesinin öğleden sonraki bölümünde, maden şehidi Yılmaz'ın beş çocuğunun en büyüğü olan Hacer Yılmaz müşteki olarak dinlendi. Beş kardeş olduklarını ve evin en büyüğünün kendisi olduğunu dile getiren Yılmaz, "Bizim maddi durumumuz çok kötüydü. Babam bizi maddi yönden çok zor şartlarda büyüttü ve okuttu. Babam daha önce de birçok madende çalıştı. Çalışma şartları en zor olan, facianın meydana geldiği madendi. Maddi yönden sıkıntımız çok olduğu için madene yemek için sadece çorba, zeytin ve ekmek götürürdü." dedi.

Babasının, şehit olduğu madende daha önce de iş kazası geçirdiğini anlatan Hacer Yılmaz, "Madenin çıkışlarını, girişlerini daha bilmeyen işçileri çalıştırıyorlarmış. Kaza meydana geldiğinde, çıkışı bilmeyen işçileri kurtarmak için kendisi yaralanıyor ancak hastane raporunda, 'Ayağı kaydı, düştü.' diye yazmışlar. Sormak istiyorum, kendi hayatı pahasına diğer işçileri kurtaran bir insanın raporuna bu şekilde yazmak, hangi vicdana sığar? Benim babam, diğer işçileri kurtarmak isterken kendi canından olabilirdi. Aylarca ayağının yarasıyla uğraştı ancak madenin yetkilileri bu olayı çok basit gördüler. Babamın hakkını savunmak benim için çok önemli. Bu madenin yetkilileri, sorumluları, bu faciada payı olan herkesin ve devlet yetkililerinin de yargılanması ve cezalarını çekmeleri için gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de gideceğim." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Maden şehidi Yılmaz, daha önce de aynı madendeki kazada... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER