Mahkeme Askeri Casusluk Davası'nda kararını 26 Şubat'ta açıklayacak


İzmir'de, ilk duruşması Nisan 2013'de başlayan ve kamuoyunda 'askeri casusluk' olarak bilinen, bir sanığı öldüğü için 356 sanığı kalan askeri bilgi ve belge temin etme davasında sona gelindi. Mahkeme heyeti, sanıklar ile sanık avukatlarının son sözlerini söylemesinin ardından duruşmayı karar açıklamak için 26 Şubat'a erteledi.

DEVLETİN EN GİZLİ BELGELERİ ORTAYA SAÇILDI

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 357 sanıklı tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge temin etme davasına, sanıkların son sözleriyle devam edildi. Emekli olan dönemin Diyarbakır Askeri Hastanesi Baştabibi sanık Ergün Özkan, soruşturma nedeniyle devletin en gizli belgelerinin ortaya çıkarıldığını ancak bunu davada yargılanan 357 kişinin yapmadığını savundu. İlk gün suçsuz olduğunu söylediğini, tutuklandığı mahkemede de aynı ifadeyi tekrar attiğini vurgulayan Özkan, "Özel yetkili mahkemede de suçsuz olduğumuzu söyledik, dinleyen olmadı. Bugün de suçsuz olduğumuzu beyan ediyoruz. Artık beklentimiz yüce mahkemeden suçsuz olduğumun teyidi ve beraatimize karar vermesidir. Bugün gelinen nokta, delillerin düzmece olduğudur. Yaşadıklarımıza ve içimizdeki öfkeye rağmen adalete olan güvenimizi kaybetmedik. Bu dava burada bitecek mi? Devletin en gizli belgeleri, harekat planları ortaya saçıldı. Buraya ortaya çıkan, bunu 357 kişinin yapmadığıdır. Bunları birileri TSK'nın dışına çıkarttı ama onlar buradaki kişiler değil. Hain birileri var. Silahlı Kuvvetler'in kendisine sorması lazım, bu insanlar yapmadıysa kim yaptı, bunların ortaya çıkarılmasını istiyorum." dedi.

Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, TCK 327 ve 324 maddesi kapsamında yargılanan ve haklarında yasa gereği 5 yıldan fazla ceza istenen sanıkların hüküm açıklaması sırasında yasa gereği bulunması gerektiğini hatırlattı. Sanıkların gelecek celsede hazır bulunmasını isteyen Kızıltaş, kararını açıklamak için duruşmayı 26 Şubat'a erteledi. CİHAN
<< Önceki Haber Mahkeme Askeri Casusluk Davası'nda kararını 26 Şubat'ta... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER