Mahkeme, OSB'nin kullandığı kaynak suyunu Büyükşehrin sorumluluğuna verdi


Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB)'nin, Gürle kaynak suyunun kullanım yetkisi konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)'ne açtığı davayı kaybetti. Manisa 1. İdare Mahkemesi, OSB'nin kullandığı Gürle kaynak suyunun Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisinde olduğuna hükmetti.

1. İdare Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme Büyükşehir Belediyesi'nin "Kullanılmakta olan kaynak suyunun belediye sınırları içerisinde olması sebebiyle, bu suların sağlanması ve idaresine ilişkin tüm yetkilerin yasal olarak idaremizdedir. Suyun kullanımının kamunun yararlanmasına sunulmak üzere proje ve çalışmalar yapılmıştır. OSB'nin uzun yıllardır suyu kullanıyor olması, değişen şartlar karşısında kazanılmış hak teşkil etmez." şeklinde yaptığı savunmayı kabul eden mahkeme, OSB'nin açtığı davayı reddetti. Suyun kullanım hakkının Büyükşehir Belediyesi'nde olduğu kararına vardı.

Davanın görüldüğü 1. İdare Mahkemesi konuyla ilgili kararında, "Özellikle şehir yerleşiminde içme suyuna duyulan ihtiyacın artmış olması ve Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde her türlü su gereksiniminin yeraltı ve yer üstü kaynak sularının karşılanması ve işletilmesi yetkisinin 2560 sayılı Yasa uyarınca MASKİ'ye ait olduğu açık olduğundan, dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmamıştır." cümlelerine yer verdi.

Bu kararla birlikte Gürle kaynak suyunun kullanım hakları OSB'den Büyükşehir Belediyesi MASKİ'ye geçmiş oldu. CİHAN
<< Önceki Haber Mahkeme, OSB'nin kullandığı kaynak suyunu Büyükşehrin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER