Malatya'da özel halk otobüsleri sefere çıkıyor


Malatya'da Battalgazi ilçesine bağlı Hanımınçiftliği ile Kemerköprü Mahalleleri ve Atabey İskelesi ile kent merkezi arasında yolcu taşımacılığı özel halk otobüsleriyle gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Ulaşım Koordine Merkezi (UKOME) aralık ayı toplantısını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Fırat toplantı salonundaki toplantıda ulaşım düzenlemesine ilişkin bazı kararlar alındı.

Toplantıda, Hekimhan ilçesinde Malatya Caddesi'nin Atatürk Meydanı ile eski hal yeri arasında kalan kısmında tek taraflı araç park alanı olması kararlaştırıldı. Hekimhan ilçesi ile Malatya arasında yolcu taşımacılığı yapan araçların güzergahlarının yeniden belirlendi. İl genelinde hizmet veren yediemin otopark, çekici kurtarıcı araçlar D4 yetki belgeli ve J plakalı araçlarda uygulanacak ücret tarifeleri ile J plaka devirleri ile ilgili gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Battalgazi ilçesine bağlı Hanımınçiftliği ile Kemerköprü Mahalleleri ve Atabey İskelesi ile kent merkezi arasında yolcu taşımacılığının özel halk otobüsleri ile gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Karar çerçevesinde söz konusu yerleşim alanlarına yolcu taşıyan Malatya Belediyesi Ulaşım A.Ş.'ye (MOTAŞ) ait otobüsler yerini özel halk otobüslerine bırakacak. MOTAŞ'a ait otobüsler ise başka güzergahlara kaydırılacak.

MOTAŞ tarafından bu bölgelerde hizmet veren araçların başka bölgelere kaydırılması ve ulaşımın özel halk otobüslerine bırakılması ile ilgili gündem maddesi de görüşülerek kabul edildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Malatya'da özel halk otobüsleri sefere çıkıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER