Manavgat'a özgü misket karpuzu yeniden yetiştirilecek

Manavgat'a özgü misket karpuzu yeniden yetiştirilecek

35 yıl önce Manavgat'a özgü olan ve tohumu yaygın ekilen misket karpuzunun yeniden yetiştirileceği belirtildi. Manavgat Ziraat Odası (MZO) Başkanı Rasim Metin, tarımda Manavgat'ın yerel değerlerine sahip çıkacaklarını, 1980'li yıllarda yaygın olan bölgeye özgü misket karpuzunun yetiştirilmesine öncülük edeceklerini söyledi.

Rasim Metin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısı ile Oda Binası'nda Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaptı. Yerel tatları koruma ve sahip çıkma adına çalışma yaptıklarını belirten Metin, şu ifadeleri kullandı: "Bölgemizde 35 yıl önce Manavgat'a yoğun bir şekilde yetiştirilen misket karpuzu yeniden yetiştireceğiz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tohum bankasında muhafaza edilen tohumları Manavgat'a getirerek bölgemize özgü misket karpuzunun yeniden hayat bulmasını sağlayacağız. Manavgat misket karpuzunun tadını yeniden tattıracağız."

220 bin yatak kapasitesiyle her yıl 4 milyon turisti ağırlayan Manavgat'ta turizmden sonra 2'nci güçlü sektörün tarım olduğunu belirten Metin, 2 milyon 237 bin dekara sahip olan ilçenin 423 bin 360 dekarının tarım yapıldığını söyledi. Toprak yapısının zengin ve verimli olmasına bağlı çok sayıda sebze ve meyvenin yetiştiğini, 1 yılda 2 defa ürün yetiştirilebildiğini ifade eden Metin, bölge tarımında yüzde 43,7 oranla en fazla tarla bitkileri, yüzde 5,7'lik oranla meyvecilik, yüzde 5,2'yle zeytincilik, yüzde 8,4'le sebzecilik yapıldığının altını çizdi.
Manavgat'ta 77 bin 565 dekar alanda tarım yapılamadığını anlatan Metin, bunun da yüzde 18,4'ne tekabül ettiğini dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat'a özgü misket karpuzu yeniden yetiştirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER