Nuh Albayrak'ın iftirasına sarılan havuzculara bir yalanlama daha

Havuz medyasının Starında yazan Nuh Albayrak, dün kaset iddiaları üzerinden bazı isimleri hedef alarak iftira kampanyası başlattı. Kara propaganda mahiyetindeki iftira dolu sözde yazıyı, havuzun takvimi bugün haberleştirerek! okuyucusunun karşısına çıktı.

Nuh Albayrak'ın iftirasına sarılan havuzculara bir yalanlama daha

Star gazetesi genel yayın Yönetmeni Nuh Albayrak,dünkü yazısında kaset iddiaları üzerinden bir takım mesnetsiz iddialar ortaya attı.

Albayrak, polise yönelik algı operasyonları kapsamında tutuklanan İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in yardımcısının Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e Kemalettin Özdemir'le ilgili bir kaseti izlettirmek istediğini, Görmez'in bunu reddettiğini iddia etti. 

Albayrak, aynı yazıda Mustafa Özcan'ın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'le bir görüşme yaparak Kemalettin Özdemir'in atamasının iptalini istediğini ileri sürdü.

Havuz medyasının mihenk taşlarından takvim de bugün aynı iddiaları haber! yaparak gazete ve internet sayfalarında yer verdi.

Mesnetsiz iddialarla dolu yazıda adı geçen Mustafa Özcan, avukatı Nazif Aktaş aracılığıyla iddiaları yalanlayarak tekzip metni yayınladı.

"TİYATROCULARA TAŞ ÇIKARTACAK MİZANSEN BİR SENARYO"

“Diyanet’e bile kaset gitti” başlıklı haberde, tiyatroculara taş çıkartacak mizansen bir senaryo ile müvekkili Mustafa Özcan’a yönelik iftira niteliğinde bir kısım  iddia ve isnatlarda bulunulduğunu belirten Aktaş, "Müvekkilim Mustafa Özcan ile ilgili yayındaki tüm iddialar gerçek dışıdır ve iftiradır." dedi.


İŞTE O TEKZİP METNİ

BEYOĞLU 57. NOTERLİĞİ’NE

KEŞİDECİ  : Mustafa Ö.

MUHATAP  : Şefik Ç.  Takvim Gazetesi ve www.takvim.com.tr adlı internet  sitesininsorumlu
yazı işleri Müdürü.  Barbaros Bulvarı Cam Han No: 153 Beşiktaş/İst. 

KONU:Takvim Gazetesinin 14.05.2015 tarihli nüshasının1. ve 16. sayfalarında  ve  “www.takvim.com.tr” adlı internet sitesinde ;“http://www.takvim.com.tr/guncel/2015/05/14/diyanete-bile-kaset-gitti” linkinde yayınlanan  haber, müvekkilimin kişilik haklarını ihlal ettiğinden, cevap ve düzeltme metninin, 5187 sayılı yasanın 14. Maddesine uyarınca Takvim gazetesinde yayınlanması veinternet yayınının 5651 sayılı Yasa md 9  (Değişik madde: 06/02/2014-6518 S.K./93. md) hükmü gereği içeriğin yayından çıkarılması talebidir.

CEVAP VE DÜZELTME METNİ

“14.05.2015 tarihli Takvim Gazetesinin 1. ve 16. sayfalarında ve www.takvim.com.tr adlı internet sitesinde http://www.takvim.com.tr/guncel/2015/05/14/diyanete-bile-kaset-gittilinkinde isimsiz ve “Diyanet’e bile kaset gitti” başlığı ile yayınlanan haberde,  müvekkilim sayın Mustafa Özcan’a suç isnadında bulunmak suretiyle kişilik hakları ihlal edilmiştir. 

“14.05.2015 tarihli Takvim Gazetesinin 1. ve 16. sayfalarındaki ve www.takvim.com.tr adlı internet sitesinde http://www.takvim.com.tr/guncel/2015/05/14/diyanete-bile-kaset-gittilinkinde isimsiz olarak yayınlananhaberde,  müvekkilim sayın Mustafa Özcan’a iftira ve hakaret edilmek suretiyle kişilik hakları ihlal edilmiştir. 

TAKVİM Gazetesinde ve İnternet sitesindeki yayınlarda, müvekkil Mustafa Özcan’ın, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Sayın Mehmet Görmez ile görüştüğü ve kendisinden bir 3. Şahsın tayininin engellenmesi için talepte bulunduğu şeklinde,  tiyatroculara taş çıkartacak mizansen bir senaryo ile müvekkilim Mustafa Özcan’a yönelik iftira niteliğinde bir kısım  iddia  ve isnatlarda bulunulmuştur. Müvekkilim  Mustafa Özcan ile ilgili yayındaki tüm iddialar gerçek dışıdır ve iftiradır. 

Müvekkilim ne böyle bir görüşme yapmış, ne  Diyanet İşleri Başkanından herhangi bir kimsenin tayininin engellenmesi için bir talepte bulunmuş, ne de Diyanet İşleri Başkanından yazıdaki cevaplar verilmiştir. Bu iddialar külliyen yalandır.  

Müvekkilim Mustafa Özcan, emekli bir devlet memuru olup, meslek hayatı boyunca ve halen yürütmekte olduğu işlerinde, devletine ve milletine sadakatten ayrılmamış, yasalara aykırı hiçbir eylemin ve oluşumun içinde bulunmamıştır. 

Bir yerlerden servis edildiği açıkolan kötü bir senaryoyu haberleştirme becerisi (!) gösteren Takvim Gazetesi, bir süreden beri, Hukukun en temel ilkelerini hiçe sayarak,  dini, ahlaki ve mesleki hiçbir ilke ve değere sığmayan, hak ve hukuk tanımaz bir tutumla  müvekkilim ile ilgili  iftiraları haber yapmaktadır. 

Tüm gayesi Hak ve Hakikatin savunucusu olan masum ve vatanını seven insanlar, bu tür çamurların kendi üzerlerine yapışmayacağına, müfterilerin de er geç,  gerçek Adalet ve tarih karşısında bu iftiralarının hesabını vereceklerine olan inançları tamdır.  Yayınlara karşı yasal tüm hakların kullanılacağını bildirir,  Kamuoyunun doğru bilgilenmesi için saygıyla arz ederim. 

Muhatap sorumlu yazı işleri Müdürü, Takvim Gazetesindeki yayın için 5187 sayılı Basın kanunun 14. Maddesindeki düzenleme ile,www.takvim.com.tr adlı internet sitesindeki yayın için ise, 5651 Sayılı Yasanın 4. maddesi gereğince, internet ortamında kullanıma sunduğu yayın ve içeriğinden sorumlu bulunmaktadır. Bu nedenle, yayında ileri sürülen iddialar, gerçek dışı olduğundan, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için, cevap metninin, TakvimGazetesinde yazının yayınlandığı sayfalarda aynı şekilde yayınlanması ve www.takvim.com.tr internet sitesindeki yazının yayından çıkartılmasını vekaleten saygılarımla talep ederim.                     

Sayın Noter üç nüshadan ibaret işbu ihtarnamenin bir suretinin muhataba tebliğini, tebliğ şerhli bir suretinin de tarafımıza verilmesini saygıyla talep ederim. 14.05.2015

Keşideci vekili
A. Nazif AKTAŞ

<< Önceki Haber Nuh Albayrak'ın iftirasına sarılan havuzculara bir yalanlama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER