Manavgat'ta 600 bin turist jeep safari ve köy turuna çıktı


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Manavgat Side Bölgesel Yürütme Kurulu'nda (BYK) Başkanı Ahmet Özden, yıllık 600 bin turistin Manavgat destinasyonunda alternatif turizm kapsamında jeep safari, ATV motor, kültür, Nordic Walking(İskandinav yürüyüşü) ve köy turlarına çıktığını söyledi.

Alternatif turizm kapsamında Antalya'nın en ayrıcalıklı turizm bölgesinin Manavgat olduğunu belirten Ahmet Özden, Manavgat, Oymapınar ve Naras barajları bulunan ilçede zengin bitki çeşitliliğiyle dünyanın sayılı eko turizm alanlarında biri olduğunu kaydetti. Başta Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi olmak üzere turistlerin İbradı Ürünlü Mahallesi'nde bulunan Altınbeşik Mağarası'na jeep safarilerin düzenlediğini belirten Özden, bu sezon yüzde 17'lik Rus turist kaybına karşı bölgede 600 bin turistin eko ve köy turları kapsamında safari turuna çıktığını ifade etti.

Büyükşehir Yasası ile köyden mahalleye dönüşen 9 belde ve 78 köyün alternatif turizm yapımına elverişli olduğunun altını çizen Özden, "200 bini geçen yatak kapasitesi ve alternatif turizm çeşitliliği zenginliği bakımından Manavgat Antalya turizminin en ayrıcalıklı destinasyonu. Tur rakamları da bunu en açık şekilde gösteriyor. Bölgemizde Rus turist açığına rağmen 600 bin turist jeep safari, kültür, Nordic Walking(İskandinav yürüyüşü), doğa sporları, köy turu ve ATV motor turuna çıkmıştır. Bölgemizin turist yoğunluğunu birinci sırada Almanlar oluşturmaktadır." diye konuştu.

Özden, Manavgat'ta bu sene 600 bin turistin farklı etkinlik kapsamında tura katulması yanı sıra 1 milyon turistin Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanında rafting ile kano su sporu ile 1 milyon yerli ve yabancı turistin Manavgat Irmağı'nda tekne ve bot turuna çıktığını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat'ta 600 bin turist jeep safari ve köy turuna çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER