Manisa Yuntdağı'nda çilek üreticinin geçim kaynağı olacak


Manisa'nın merkez Yunusemre ilçesi Yuntdağı bölgesinde, çilek üreticinin geçim kaynağı olacak. Bol çeşitli ekolojik şartlarda yüksek verim ve kalite gösteren çilek, Yuntdağı bölgesinde de üretilecek. Yunusemre Belediyesi, modern ortamda az alanda çok üretim sağlayan çilek serasında üreticilerin faydalanması amacıyla eğitim verecek. Belediye Kırsal Kalkınma ile Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri Evrenos Mahallesi'ndeki modern ortamda çilek üretimi gerçekleştiren tesiste incelemede bulundu. Sera içerisinde havada iki katlı yetiştirme ortamında Hindistan cevizi lifinden elde edilen toprakta çilek üretimi yapılırken, bu sistem Yuntdağı'ndaki üreticilere de anlatılacak.

Belediye Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz, Yunusemre Belediyesi'nin çilek üretimi yapmak isteyen üreticileri desteklediğini söyledi. Öz, "Bu sera verimli tarım alanlarının elde edilmesini sağlamak amacıyla kuruldu. Serada çilek üretimi yapılıyor. En az üç yıl ömrü olan bir sera. Serada toplam maliyet 70 bin TL. Beş dönümlük çilekten elde edilecek verim bir dönümde elde edilecek. Az yerden çok verim elde edilmektedir. Yunusemre Belediyesi olarak bu serayı sahiplenerek çilek üretimi yapmak isteyen herkese eğitim, tanıtım ya da uygulamak isteği üretim noktasında eğitimde bulunacağız." dedi.

Sistemde işçiliğin az verimin ise yüksek olduğunu aktaran Kırsal Kalkınma Komisyonu Başkanı Mustafa Gürler de şunları söyledi: "Yunusemre Belediyesi Kırsal Kalkınma Komisyonu olarak Manisa'da ilk defa uygulanan Hindistan cevizi kırmasından elde edilen toprakla üretilen çilek serasındayız. İşçiliği az verimi yüksek olan tesiste çiftçilerimize örnek olan serada incelemelerde bulunuyoruz. Yunusemre Belediyesi'ndeki üreticilerimize çilek üretim tesisi konusunda yardımcı olacağız." CİHAN
<< Önceki Haber Manisa Yuntdağı'nda çilek üreticinin geçim kaynağı olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER