Meclis'te kurulacak komisyon, boşanma olaylarını 3 aylık sürede araştıracak


TBMM Genel Kurulu'nda, boşanma olaylarının araştırılması, sebeplerinin belirlenmesi ve alınması gereken önlemlere ilişkin AK Parti, CHP, HDP ve MHP'li milletvekillerinin ayrı ayrı verdiği araştırma önergeleri birlikte ele alındı. Önerge sahiplerininin 10'ar dakikalık konuşmasının ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylamada önergeler kabul edilerek mecliste boşanma olaylarını araştıracak bir komisyon kurulmasına karar verildi. Boşanma olaylarını araştıracak komisyon 17 üyeden oluşacak. Komisyon 3 aylık bir çalışma yürütecek. Gerektiğinde Ankara dışında da çalışacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu 26. Dönem 13. Birleşimi Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da katip üyelikleri Kütahya Milletvekili İshak Gazel ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Akar yaptı.

Genel Kurul'da 'Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi' amacıyla verilen Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergelerin görüşmelerine devam edildi. Önerge sahipleri Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Siirt Milletvekili Besime Konca, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir 10'ar dakika söz aldı.

Konuşmaların ardından yapılan oylama sonucu boşanma olayları araştıracak komisyonun kurulması önergeleri kabul edildi. Ahmet Aydın, "Komisyonun aile hayatımız açısından hayırlı sonuçlar doğurmasını diliyorum." dedi. Boşanma olaylarını araştıracak komisyon, 17 üyeden oluşacak. Komisyon 3 aylık bir çalışma yürütecek. Gerektiğinde Ankara dışında da çalışacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Meclis'te kurulacak komisyon, boşanma olaylarını 3 aylık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER