AKP'nin sopası RTÜK

RTÜK'ün, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra bazı kanalları ceza yağmuruna tuttuğu ortaya çıktı.

AKP'nin sopası RTÜK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK), 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra bazı kanalları ceza yağmuruna tuttuğu ortaya çıktı. Gezi Parkı olaylarında Halk TV hedef seçilirken 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda ise BUGÜN ile Samanyolu TV’ye ceza yağdığı belirtildi.

GEZİ VE 17 ARALIK

RTÜK CHP Üst Kurul Üyesi Ali Öztunç, Gezi olaylarından önce 5 Temmuz 2008’den gezi direnişinin başladığı güne kadar Halk TV’ye sadece 12 ceza verildiğini vurguladı. Son 1,5 yıl içinde ise bu cezaların 64’e çıktığını kaydetti.

Öztunç, “Gezi olaylarının başlaması Halk TV’ye ceza yağdırdı. 17 Aralık operasyonunun ardından ise BUGÜN ile Samanyolu TV’yi hedef seçtiler” diye konuştu.

BUGÜN’E 3 KAT CEZA

Öztunç, Bugün TV’ye 8 Ağustos 2011 tarihinden 17 Aralık operasyonuna kadar verilen ceza sayısı 16 iken yolsuzluk olayının ortaya çıkmasıyla birlikte kanala 66 ceza kesildiğini dile getirdi.

16’DAN 113’E ÇIKTI

Samanyolu Haber TV,  2008-2013 yıllarında 16 ceza aldı. Yolsuzluk operasyonunun ardından Samanyolu Haber TV  kanalına kesilen cezanın 113’e çıktığı ifade edildi.     

GAZETE OKUMALARINI İSTEMEDİLER

RTÜK 7 Ocak'ta Fox TV, Samanyolu, Samanyolu TV Haber, Bugün TV, Bengütürk, Halk TV kanallarına gazete haberlerini okudukları için 20’den fazla ciddi para cezası verdi. Cezaya gerekçe ise Meclis Soruşturma Komisyonu’nun haberlerine getirilen yayın yasağının gazete okunarak delinmesi gündeme gelmişti.

RTÜK, AKP'NİN SOPASI

 RTÜK’ün yönetimin isteğine göre hareket ettiğini belirten Öztunç, muhalif kanalları susturmak amacıyla ceza kesildiğini söyledi. Öztunç, “Bu tablo RTÜK’ün AKP yönetiminin sopası olduğunun göstergesidir. Kurul hükümet ne isterse onu yapar halde. Karşıt görüştekileri susturmak için ceza yağmuruna tutuyorlar” dedi.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber AKP'nin sopası RTÜK Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER