Fas'ta 'Yeşeren Ümitler'

Yeşeren Ümitler, Kuzey Afrika'nın Türkiye'ye çok benzeyen ülkesi, Endülüs Medeniyetinin merkezine doğru yolculuğuna devam ediyor.

Fas'ta 'Yeşeren Ümitler'

Belgeselin ikinci bölümünde öncelikle öğretmenler ve öğretmenlerin insanlar üzerindeki etkileri, öğretmenlerin nasıl bir eğitim-öğretim anlayışı ile hareket ettiği, öğrencisine ulaşabilme adına yaptığı fedakarlıklar anlatılıyor. Sonrasında Türkiye'den Fas'a giden üniversite öğrencilerinin dünyasına doğru bir inceleme bölümü geliyor. Onların dünyasındaki farklılıklar ve neden Fas'ı tercih ettikleri çarpıcı röportajlarla veriliyor. 

Muhammed Fatih eğitim kurumlarının ülke için ne anlam ifade ettiği de bu bölümde seyirciye sunuluyor. Bu bölümde ayrıca Hira dergisinin Faslı ilim adamları üzerindeki etkisi de güçlü hikayelerle seyirciyle buluşurken, Endülüs medeniyetinin günümüzdeki temsilcisi iki şehir hakkında izlenimler yer alıyor. Yeşeren Ümitler Fas ile ilgili birçok enteresan hikayeleri etkileyici bir şekilde derliyor ve ekranlara getiriyor.

Yeşeren Ümitler Fas belgeseli,  ikinci ve son bölümüyle Pazar sabahı 10.00 da Mehtap Tv'de...

Fas’ta böylece başlıyor işte hikaye. 
Sonrasında zaten bambaşka bir dünya. 
Tanca, Fes, Kazablanka, Tetvan, Rabat... 
Ve bir baştan bir başa, yeni bir dünya hayalinin Fas’ta da gerçeğe dönüşmesine vesile olan okullar... 
Kadim Endülüs medeniyetinin bağrında yükselen yeni bir dönemin çığlıkları. Anlaşılıyor ki, geçmişle gelecek arasında ince bir çizgi var ibret alınması gereken... 
O halde bekleyelim bakalım neler olacak?
Çünkü zaman, en güzel açıklayıcı...

Yapımcı-Yazar- Proje Koordinatörü: Veysel Karani GÜMÜŞDERELİ
Yönetmen: Emine ULU
2. Yönetmen: Derya ATALAY
Görüntü Yönetmeni: Sait KÜÇÜKŞAHİN
Kurgu: Ferhat ŞAHİN

<< Önceki Haber Fas'ta 'Yeşeren Ümitler' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER