Şefkat Tepe dizisinin reytingi mi rahatsız etti?

Kara propaganda odaklarının yeni hedefi reyting rekortmeni Şefkat Tepe dizisi oldu. İşte kara propagandacıların dillerine doladıkları o sahne ile ilgili çok önemli gerçekler.


  • Camiaya çamur atmakta sınır tanımayan hükümete yakın medya, şimdi de Şefkat Tepe dizisindeki bir rüya sahnesi üzerinden kara propaganda başlattı. 
  • İlahiyatçılara göre Peygamber Efendimiz'in (S.A.S) rüyayı şereflendirmesinin anlatıldığı sahnede dinen bir sakınca yok.  

Rüşvet soruşturmasıyla tomar tomar paralar fışkırınca gündemi değiştirmek için Camia'ya saldıran iktidar yandaşı medya pervasızca yalan uyduruyor. Son olarak Samanyolu'nun, yayınladığı gün Türkiye'de reyting rekoru kıran yapımı Şefkat Tepe dizisini hedef aldılar. Dizideki bir rüya sahnesini... 

Dizinin 1 Şubat'ta yayınlanan bölümünde, Serdar komutan hastanedeyken bir rüya görür... Serdar Komutan rüyasında, Efendiler Efendisi Peygamberimizi görmüştür.

Söz konusu sahnenin dinle bağdaşmadığını, dine hakaret teşkil ettiğini savunan çevreler bununla yetinmedi. Sosyal medyada da karalama kampanyası başlattılar. İlahiyatçılar, Efendimiz'in (S.A.S) rüyada görülmesi hadisesine binlerce örnek bulunduğunu hatırlattılar ve "Kuran-ı Kerim'de peygamberler dahil olmak üzere rüyadan bahsedilmektedir. Bu dünden beri yani bedir savaşında meleklerin gelmesinden Çanakkale savaşında işte bir takım insanların ruhanilerin gözükmesinden, Efendimiz S.A.S'in gelmesinden, işte Kıbrıs savaşında uçakta olmasından veya çok yakında mesela Sovyet işgali zamanındaki ülkemizde çok kitaplara girdi. Afgan işgali zamanında yaşanan pek çok olay kitaplarda da vardır vaka olarak da vardır." şeklinde örnek verdiler.

Bugüne kadar bu gerçeğe hiç itiraz edilmedi. Taki Şefkattepe'de yeniden gündeme gelene kadar. İlahiyatçı Rıdvan Kızıltepe, rüyanın fıkhen bir teşri kaynağı olmadığına fakat bir bilgi kaynağına işaret olduğu, kendi rumuzlarıyla bir hakikat ifade ettiği için de genel kabul gördüğüne de özellikle dikkat çekti.

Rıdvan Kızıltepe, "Bugüne kadar da bu noktası itibarı ile de ümmette büyük kabul görmüştür. Kalkıp bunu bir polemik konusu yapmak yani alnı secdeye giden hiç bir insana yakışmaz." uyarısında bulundu.

Şefkat Tepe'deki sahneyi dine ihanet gibi göstermeye çalışanlar, benzer bir sahnenin Dünya'nın en önemli yapımlarından biri olan Çağrı filmine de konu edilip, sinema tekniği kullanılarak Peygamberimiz'in (sas) anlatıldığını görmezden geliyor.

İlahiyatçı Rıdvan Kızıltepe, "Soyut olan şeyi siz bir görsel malzemede anlatmaya çalışıyorsunuz müşahaslaştıracaksınız. Ve burada bir takım objelerden istifade edilir ki Çağrı filminde Efendimiz (S.A.S) temsilen bir asa kullanıldı. İşte devenin duruşu kullanıldı. Şimdi ışıkta özellikle bu tip nurani şeylerde dua gibi hemen hemen bütün dünyada kullanılan bu işi resmeden çok önemli tekniklerden bir tanesidir." diye konuştu.

Sadece sinemeda değil edebiyatta da asırlar boyunca Efendimiz (sas) anlatılırken soyut kalması adına GÜL, YAĞMUR, NUR gibi farklı kavramlardan istifade edilmişti.
<< Önceki Haber Şefkat Tepe dizisinin reytingi mi rahatsız etti? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER