Sıdkı Karaca: Babam demokrasi nöbeti tutuyor

Hidayet Karaca'nın oğlu Sıdkı Karaca, babasını tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti.

Sıdkı Karaca: Babam demokrasi nöbeti tutuyor


Özgür medyaya yönelik 14 Aralık operasyonu sonrası tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın oğlu Sıdkı Karaca, babasını tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Sıdkı Karaca, "Babam, buraa demokrasi nöbeti tutuyor." dedi. 

Üniversite arkadaşlarının da kendisine destek verdiğini anlatan Karaca, "Görülen bu zulüm ve çekilen bu sıkıntılar bize doğru yolda olduğumuzu, bu yolun hak ve peygamber yolu olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Bu dönemde bazı sıkıntılar var. Ama bu sıkıntları çekmek bize düşmüş. Bu bedeli seve seve ödemeye hazırız. Çünkü bu yol hiç kolay olmamış. Bu yolda hep sıkıntılar yaşanmış. Biz bu dönemde bize düşeni çekmeye ve bu bedeli ödemeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Yaşananların tarih tarafından eksiksiz bir şekilde kayıt altına alındığını söyleyen Sıdkı Karaca, "Tarih her iki tarafı da çok dikkatli bir şekilde yazıyor. İçerdeki yiğitler, dışarıdaki aileler, tarih onların destanını dikkatli bir şekilde yazıyor. Yazılan bu destanı gelecek nesiller şükranla anacaklar. Aynı şekilde bu zulmü yapanları, bu mağduriyeti yaşatanları da tarih yazıyor. Ve gelecek nesiller onları okuyup anacaklar fakat nasıl anıp okuyacaklar hep birlikte göreceğiz." şeklinde konuştu.

Babasının moralinin yerinde olduğunu anlatan Karaca şunları söyledi: "Babam 'demokrasi nöbeti tutuyorum’ diyor. Allah’a tevekkül ediyor. Yazılan mektuplar var. Onlardan çok memnun. 'Fikirlere kelepçe vurulamaz. Fikirlerimi kısıtlayamazlar. Bedenimi tutuyorlar ama fikirlerim dışarıda özgür. Ve dünya bunu görüyor, izliyor. Duaya deva etsinler, bana özelikle dua etsinler, Allah var, gam yok.' diyor." 
<< Önceki Haber Sıdkı Karaca: Babam demokrasi nöbeti tutuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER