Eski Devlet Başkanı Cardoso’dan Zaman’a destek mektubu

Brezilya eski Devlet Başkanı Fernando Henrique Cardoso, Zaman’a destek mektubu...

Eski Devlet Başkanı Cardoso’dan Zaman’a destek mektubu

Brezilya eski Devlet Başkanı Fernando Henrique Cardoso, 14 Aralık’ta özgür basına yapılan polis baskını sebebiyle Zaman Gazetesi Genel Müdür Ekrem Dumanlı’ya destek mektubu yolladı. Paris’te yaşanan terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirerek mektubuna başlayan Cardoso,” Paris’te gerçekleşen korkunç saldırı hepimizi dehşete düştürdü. Katolikler, Müslümanlar, Yahudiler, Protestanlar, her ne olursak olalım, hepimiz insanız ve herkesin hayat hakkına saygı duyuyoruz. Bu yüzden terörizmden nefret ediyor, özgürlüğü çok seviyoruz.” ifadesini kullandı. 

Eski Devlet Başkanı, mesajında dünyada yaşanan söz konusu terör hadisleri ışığında Türk hükümetinin gazetecilere yaptığı baskıyı yeniden hatırlamak gerektiğinin altını çiziyor. Fernando Henrique Cardoso, “ Ziyaret ettiğim, özellikle uzunca bir röportaj verdiğim ve bazı makalelerimi yayınlayan Zaman gazetesine, hükümetin yaptığı baskının, demokrasiyle hiç bir alakası yoktur.” dedi. 

Demokrasiyi savunan tüm insanların, inançları fark etmeksizin demokrasiye sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Cardoso, özellikle basın özgürlüğüne sahip önemine vurgu yaptı. 
Fransız bir yayın organının saldırıya maruz kaldığı bu günlerde, birbirinden farklı olan dinlerin temsilcilerinin daha çok özgürlüklere vurgu yapması gerekiyor” diyen Brezilya eski Devlet Başkanı, bu konuda nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan Türkiye’ye de büyük iş ve daha fazla gayret düştüğünün altını çizdi. 

Cardoso söz konusu destek mektubunu Brezilya’nın önemli 'think tank' kurumlarından biri olan Instituto Fernando Henrique Cardoso’nun resmi Facebook sayfasında da yayınlayacağını ifade etti. 

CİHAN
<< Önceki Haber Eski Devlet Başkanı Cardoso’dan Zaman’a destek mektubu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER