Taraf'ın bugünkü manşeti çok konuşulacak

Yayımladığı haberlere yasak gelen Taraf Gazetesi bu duruma tepkisini bakın nasıl gösterdi...

Taraf'ın bugünkü manşeti çok konuşulacak

Taraf Gazetesi'nin son günlerde gündeme taşıdığı MİT haberlerine yasak geldi. MİT’in başvurusu üzerine mahkeme kararıyla, Taraf’ın CHP ve MHP’nin fişlendiğini yazan MİT haberlerine yayın yasağı kondu. Gazete de bu yasağı oldukça ilginç bir yöntemle protesto etti.

Gezi Parkı olaylarının başladığı günlerde bazı haber kanalları Taksim’de yaşananları aktarmak yerine penguen belgeseli yayınlayınca 'Penguenli sansür' sosyal medyanın vazgeçilmez malzemelerinden biri haline geldi. Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Gezi Parkı için referandum yerine 'plebisit' yapılabileceğini açıklaması da bu kavramı Türkiye'nin en çok konuşulanları arasına soktu. Taraf da haberlerine gelen yasağı, son günlerin bu popüler konu ve kavramlarına gönderme yaparak protesto etti.

Taraf'ın tam sayfa manşetinde penguen görselleriyle birlikte şu ifadeler yer aldı:

"MİT'in başvurusu üzerine mahkeme kararıyla, Taraf'ın CHP ve MHP'nin fişlendiğini yazan MİT haberlerine yayın yasağı geldi. Herkesi ders notundan uçak biletine fişlemeye başlayan "yeni MİT" uygulaması hakkında haberlerimizin devam etmesini istiyorsanız Taraf'a sosyal medyada bildirin. Biz, bu plebisit sonuçlarına göre ya yolumuza devam edeceğiz ya da herkes gibi MİT yerine penguen haberleri vereceğiz."

'Plebisit'e gideceğini açıklayarak konuyu okuyucularına havale eden gazete, manşetinde sosyal medya hesaplarına da yer verdi.



<< Önceki Haber Taraf'ın bugünkü manşeti çok konuşulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER