Medyaya el konulmasına Avusturya'dan sert tepki


Bugün TV'ye ve Koza Holding bünyesindeki tüm şirketlere el konulması, bütün dünyada olduğu gibi Avusturya'dan da yoğun tepkiler alıyor. Avusturyalı politikacılar yaptıkları açıklamada bu durumun kabul edilemez olduğunu ve Avrupa Birliği'nin bu tehlikeli gidişata karşı artık tamamen net olması gerektiğini ifade etti.

Avusturya Yeşiller Partisi Dış Politika Sözcüsü ve Federal Milletvekili Tanja Windbüchler, medyaya yapılan bu baskıların hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu dile getirerek "Demokrasinin birinci şartı basın özgürlüğüdür." dedi. 1 Kasım seçimlerinin, Türkiye'nin demokratik geleceği için önemine dikkat çeken Windbücher, Türkiye'nin basın özgürlüğü sıralamasında bütün dünyadaki 179 ülke arasında tamamen gerileyerek 154. sıraya kadar düştüğünü hatırlattı.

Avusturya Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Milletvekili Christine Muttonen de farklı bakış açısına sahip medya organlarının var olmasının demokrasinin temeli olduğunu söyledi. Seçimlerin hemen öncesinde hükümetin medyayı böyle panik halinde susturmasının düşündürücü olduğunu vurgulayan Muttonen, "Avrupa Birliği gidişatı doğru okumalı ve artık daha iyi bir tepki koymalıdır." dedi.

Baskına dair açıklamada bulunan Yeşiller Avusturya Federal Milletvekili Berivan Aslan ise medyaya yapılan operasyonun Türkiye'nin demokrasisini hedef aldığını söyledi. Bu totaliter sistemin durdurulması gerektiğini dile getiren Aslan, "AKP'nin şu anki operasyonları sadece Türkiye halklarına değil, aynı zamanda demokrasi güçlerine karşı organize bir saldırıdır. Demokrasiyi ve basın özgürlüğünü yoğun bakıma sürükledikleri halde hâlâ siyasi beklenti içine girmeleri de büyük bir ahlaksızlıktır. Vicdan sahibi her Avrupalı siyasetçi demokrasi güçlerinin yanında durmalı ve bu totaliter sisteme artık dur demelidir." şeklinde konuştu.

Öte yandan Koza Holding ve Bugün TV'ye yapılan baskı Avusturya medyasında da geniş yer buldu. Canlı yayında polis baskınının yapıldığı Çarşamba akşamı Avusturya medyası konuyu birinci gündem olarak ele aldı. Devlet Televizyonu ORF, hadiseyi internet sayfalarından birinci, akşamki ana haber bülteninde de ikinci haber olarak işledi.

Avusturya'da en çok satılan gazetelerden Kurier, Die Presse gibi gazeteler sayfalarında yaşanan baskına geniş yer verirken, 'hukuksuz gasp' olarak nitelendirilen el koyma sosyal medyada da yoğun bir şekilde tartışıldı.Medyaya-el-konulmasina-Avusturyadan-sert-tepki-1924544.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Medyaya el konulmasına Avusturya'dan sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER