ÇGD: İŞİD'in 2 Suriyeli gazeteciyi öldürmesinin sorumlusu iktidardır


Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Şanlıurfa'da iki Suriyeli gazetecinin bu sabah IŞİD teröristlerince boğazları kesilerek öldürülmelerinin siyasi sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu bildirdi.

ÇGD yönetiminden olay üzerine yapılan yazılı açıklamada, terör örgütlerine TIR'larla silah gönderenlerin, Türkiye'nin en büyük katliamında neredeyse suç ortaklığı derecesinde ihmali bulunanların, ülkenin güney sınırını ve bölgede bulunan illeri İslamcı terör örgütlerinin yuvası haline getirenlerin, gazetecilerin katledilmesinin de sorumlusu olduğunu vurgulandı.

Şehirde IŞİD'lilerin olup olmadığını sorduğu için gazetecileri görev başında gözaltına aldıran bir valinin görev yaptığı Şanlıurfa'da, IŞİD teröristlerinin, gazetecileri infaz edebildiğine işaret edilerek, şunlar ifade edildi:

'IŞİD'E YÖNELİK GÖSTERMELİK OPERASYONLARLA HALKI OYALAYAN İKTİDAR, GAZETECİLERİN ÖLDÜRÜLMESİNDEN BİRİNCİ DERECEDE SORUMLUDUR'

"Bu cinayetlerin sorumlusu, gazetecileri gözaltına aldıran ve hükümet komiseri gibi davranan Vali İzzettin Küçük başta olmak üzere iktidardır. İbrahim Abdulkadir ve Firaz Hamadi'nin aldığı tehditlere rağmen önlem almayan ve Şanlıurfa'yı adeta bir üs haline getiren IŞİD'e yönelik göstermelik operasyonlarla halkı oyalayan iktidar, gazetecilerin öldürülmesinden birinci derecede sorumludur. Bölgede güvenliği sağlayamayan, taşıma oy sistemi kurmaya çalışan, seçimlere beş gün kala yayın organlarına el koyan iktidarın, ülkede bir yönetim boşluğu doğurmuş olduğu çok açıktır. Bu açık, ne yazık ki iktidarın da adeta yardımıyla İslamcı terör örgütleri tarafından doldurulmaya aday hale gelmiştir. Bölgede gelinen durum, karanlık bir dönem olan 1990'lardan daha vahim hale gelmiştir."

Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak, gazetecilerin katledilmesinde sorumluluğu bulunan tüm yöneticilerin derhal istifasını ve gerçek adaletin tesis edildiği bir hukuk mekanizması önünde sorumlulardan hesap sorulması talep edildi. CİHAN
<< Önceki Haber ÇGD: İŞİD'in 2 Suriyeli gazeteciyi öldürmesinin sorumlusu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER