Medyaya operasyonu takip eden canlı yayın aracına keyfi ceza

Medyaya operasyonu takip eden canlı yayın aracına keyfi ceza

İpek Medya Grubu'na yönelik operasyon, gelişmeleri takip eden medya çalışanları açısından da ilginç uygulamalara sahne oldu. Operasyonun ilk günü Cihan Haber Ajansı'nın canlı yayın ekibi, Kanaltürk binası önünde polisler tarafından engellendi. Yayın yapmaları da polisler tarafından engellenen ajans çalışanları fiziki güç kullanılarak caddeden uzaklaştırılmaya çalışıldı. Hızını alamayan bir emniyet görevlisi nizami olarak yol kenarına park etmiş canlı yayın aracına, hiçbir evrak eksiği olmamasına rağmen 176 lira ceza kesti.

Mecidiyeköy'deki Ortaklar Caddesi'nde yaşanan olay, basın mensuplarının nasıl engellenmeye çalışıldığını gözler önüne serdi. İpek Medya'ya yapılan baskını haber amaçlı takip eden Cihan Haber Ajansı (Cihan) canlı yayın ekibi polisin orantısız müdahalesinden nasibini aldı. Ortaklar Caddesi'ne daha önce gelerek görevli polislerin izni ve bilgisi ile yol kenarındaki park alanına çekilen canlı yayın aracı yayın yaptığı sırada polislerin engellemesiyle karşılaştı. Bir kameramanın polis tekmesi yediği sırada, sivil kıyafetli rütbeli polisler yayın yapan kameramanı engelledi. Kameranın bağlantı kabloları söküldü. Bu sırada cep telefonuyla görüntü alan Cihan Teknik Müdürü Hüseyin Arıcı sebepsiz yere gözaltına alındı. Kimlik kartı bilgilerini vermesine rağmen Arıcı, gözaltına alınarak polis aracına götürüldü. Arıcı, 4 saat süreyle karakolda beklemek zorunda bırakıldı.

Bunlarla yetinmeyen polisler, Cihan'ın canlı yayın aracını hedef seçti. Canlı yayın aracına izinli olmasına ve daha önce polislere bilgi verilmiş olmasına rağmen sırf yayın yaptığı için 176 liralık trafik cezası kesildi. Canlı yayın görevlisi Yasin Kutluğ adına kesilen cezada gerekçe olarak 'Park ihlali, trafik işaretlerine uymamak' gösterildi. Oysa canlı yayın aracının bulunduğu yerde ne park yasağı ne de bir uyarı vardı.

Bir rütbeli polisin olay sırasında başka bir polise ısrarla aracın evraklarını kontrol etmesi yönünde talimat verdiği, evraklarda eksik olmaması üzerine trafik polisine ceza yazması konusunda ısrar ettiği belirtildi. Yaşanan olay, tanıklarının çektiği görüntülere de yansıdı.
CİHAN
<< Önceki Haber Medyaya operasyonu takip eden canlı yayın aracına keyfi ceza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER