Bahçeli'den sonra TRT'ye bir tepki de Vural'dan: TRT, PKK'yı aklıyor

Bahçeli'den sonra TRT'ye bir tepki de Vural'dan: TRT, PKK'yı aklıyor

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, devlet televizyonu olan TRT'de, terörle mücadele eden polis, asker ve ülkücülerin, "katil, çete" gibi gösterildiğini iddia etti. TRT İzmir Bölge Müdürlüğü önünde TRT'yi sert dille eleştiren Vural, "TRT, sarayın yayın organı. Fetret'te, bu belgeselle ülkücülere katil ve cani yaftası yapıştırmaktadırlar. Meydanlarda AKP, 'ülkücü kardeşlerim' derken AKP'nin Pravda'sı olan TRT ise ülkücüleri aşağılamaktadır. TRT'de yayınlanan Fetret adlı belgeselde PKK aklanmaktadır. Terörle mücadele eden insanlar karalanmakta, ülkücüler bir cinayet şebekesi gibi gösterilmektedir. Bu programda devletin güvenlik güçleri, masumları öldürüp kuyulara atan, beyaz Toros'a binenin geri gelmediği bir karanlık örgüt olarak ifade edilmektedir. Ne utanmazsınız." diye tepki gösterdi. Vural, açıklama yaptığı sırada kendisini görüntülemek üzere bina önüne çıkan TRT kamerasına da tepki gösterdi.

MHP Grup Başkan Vekili Vural, TRT'de yayımlanan "Fetret" adlı belgesel filmde, terörle mücadele eden asker ve polislerin katil gibi gösterildiğini, PKK'nın aklandığını iddia etti. TRT İzmir Bölge Müdürlüğü önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Vural, "1 Kasım seçim gününün arifesindeyiz. AKP, kaybettiği iktidarı zorla, tehditle, milletin haberleşme kanallarını kısıtlayarak, gaspederek yeniden ele geçirme oyununu fütursuzca oynamaya devam ediyor. Devletin vergileriyle burada kamu yayıncılığı yapması gereken, aziz milletimin hukukuyla yayıncılık yapması gereken TRT, AKP borazanı haline getirilmiş, utanmadan, sıkılmadan bu milletin helal vergilerini, kendi kirli, pis oyunlarına alet edecek noktaya gelmiştir. Türkiye'de basın yayın hürriyeti tamamen ortadan kalktığı gibi TRT gibi bu milletin vergilerinden maaş alanlar, AKP'nin borazanı haline getirdikleri bu kanalı fütursuzca kullanmakta ve hortumlamaktadırlar." dedi.

Türkiye'de özgür televizyon kanallarının karartıldığını, televizyonların ele geçirildiğini, gazetelerin "Pravda" gibi basıldığını iddia eden Oktay Vural, "TRT, belgesel adı altında yayımladığı, senaryoları AKP genel merkezlerinde hazırlanmış seçim oyunlarını tezgaha koyuyor. 'Fetret' adlı bir belgeseli buraya koydular. Bu belgeselde, AKP'ye oy verilmesi için milletimiz tehdit ediliyor ve bu belgeselde, karanlık dönemlerin başaktörü olarak ülkücüler olduğu söylenmektedir. Daha önce AKP, dönemin Başbakanı Erdoğan, bizler için, 'Kandan beslenenler, kafatasçılar, Fatiha bile bilmezler.' diyerek ülkücülere hakaret ederken iktidarın borazanı olan TRT, sarayın yayın organı, Fetret'te, bu belgeselle ülkücülere katil ve cani yaftası yapıştırmaktadırlar. TRT'de yayımlanan 'Fetret' adlı belgeselde PKK aklanmaktadır. Terörle mücadele eden insanlar karalanmakta, ülkücüler bir cinayet şebekesi gibi gösterilmektedir." dedi.

'DEVLETİN GÜVENLİK GÜÇLERİ, MASUMLARI ÖLDÜRÜYOR GİBİ GÖSTERİLİYOR'

TRT'de yayımlanan programda devletin güvenlik güçlerinin, masumları öldürüp kuyulara atan, beyaz Toros'a binenin geri gelmediği bir karanlık örgüt olarak ifade edildiğini ileri süren Oktay Vural, "Ne utanmazsınız be. Terörle mücadele eden insanları utanmadan, sıkılmadan böyle göstermekten utanmıyor musunuz? Bu programda, terörle mücadelenin ön safında yer alan kahraman jandarmalar, uyuşturucu taşıyanlar olarak gösteriliyor. Devletin görevlisi olan güvenlik güçlerini gaddar, cani, ülkücü çeteler olarak gösteriyorsunuz. Bre utanmazlar. Bu ifadeler Ermeni diasporasından değil, Türkiye'ye düşmanlık üzerinde kurgulamış bir filmden değil, Geceyarısı Ekspres'lerinden değil, şu milletin vergileriyle yayıncılık yapması gereken TRT'de yayımlanmaktadır. Kendi milletine, kendi devletine düşmanca yaklaşan TRT, artık bu milletin radyo televizyonu değildir. 'Türkiye' ismini de silmelidir. Git saraydan beslen. Besleme bir kanal haline gelmişsin. Bu rezil programda TRT, Bingöl'de 33 erin şehadetiyle ilgili PKK masum ilan ediliyor. Programda TRT, teröristbaşı Cemil Bayık'la Abdullah Öcalan'ı, 'Bingöl'den bizim haberimiz yok.' sözleriyle aklıyorlar. Bugün TRT, PKK terör örgütünü aklayacak konuma düşmüştür. Terörle mücadele eden askerimize, polisimize, ülkücülere bu kadar ağır saldıran şerefsiz bir program daha bugüne kadar yayımlanmadı. Başbakan'ın Van'da, 'Biz gidersek beyaz Toros gelir.' sözleriyle TRT'de yayımlanan Fetret belgeseli, aynı algı operasyonuna hizmet etmektedir. Bu belgesel, AKP-HDP-PKK'nın işbirliği içinde hareket ettiğini ortaya koymaktadır." dedi.

TRT KAMERASINA DA TEPKİ GÖSTERDİ

Vural, açıklamasını takip etmek için bina önüne gelen TRT kamerasına da tepki gösterdi: "Buraya ne geliyorsunuz canım? Böyle bir rezalet olmaz, istemiyorum TRT'yi. Genel başkanımızın istemediğini ben ne yapayım? Yeter artık yeter. Başbakan'a 30 saat, Recep Tayyip Erdoğan'a 29 saat, MHP'ye 1 saat 10 dakika. 37 tane AKP'li vekili çağır, sonra televizyonda askeri, polisi suçlu göster. PKK'yı akla, teröristbaşını akla, Karayılan'ı akla, ülkücülere saldır. Utanmazlar. MHP olarak bu dönemi bitireceğiz."

'TRT BELGESEL YAPMAK İSTİYORSA OSLO'DAKİ BELGELERİ AÇIKLASIN'

Oktay Vural, sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer TRT belgesel yapmak istiyorsan, çıkın Oslo'daki belgeleri açıklayın. Çıkın açıklasanıza. Var mı sizde yayıncılık? Açıklayın bakalım. Oslo'da, Dolmabahçe'de neler görüşüldü? Kirli pazarlıklar nelerdi? Bu pazarlıklara, teröristbaşının İngiliz avukatı katıldı mı? AKP'li vekiller buna katıldı mı? Dönemin İçişleri bakanı bunları açıkladı mı? Neden bunları açıklamıyorsunuz? Çıkın açıklayın bakalım, Kandil'deki kriptolu telefonları kim verdi? Kandil'dekileri özel uçakla Oslo'ya götüren kimdi? Açıklasanıza. Neden bunları açıklamıyorsunuz da siz hangi hakla terörle mücadele eden insanları kötülüyorsunuz, PKK'yı aklıyorsunuz? Vicdan yok mu sizde be? Böyle bir rezalet olmaz. Hürriyetimizi gaspediyorlar. Bunlar devletin televizyonu değil, milletin televizyonu değil, sarayın televizyonu olmuşlar. Haram olsun aziz milletimin verdiği vergiler. Sayın genel başkanımızın yaptığı gibi adam gibi yayın yaptıracağız. Bununla ilgili yayınları yapanlar, buna talimat verenler hepsi hesap verecek. Allah büyüktür. Bu güç gidecek, sonra ne olacak, onu da göreceğiz. Asıl fetret
devri, bu devirdir. Burada çalışan her bir kardeşim, nerede olursa olsun ama bu talimatları veren, sırça köşklerinde oturan, talimatla bunların yayımlanmasını söyleyen herkes, bu hesabı er ya da geç verecektir. Onlar hakkında da biz belgesel hazırlayacağız. İşte anlı şanlı AKP'nin borazanı olan TRT."

Vural, açıklamasından sonra bir TRT çalışanının, "Haksızlık ediyorsunuz." sözü üzerine, "Hayır, neden haksızlık edeyim? Bu kimin borazanıysa ben ona söylüyorum, ben size mi söylüyorum? Size söyleyen mi var? Polisler, kanaldaki insanları kovarken neredesiniz siz? Neden yayımlamıyorsunuz?" dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Bahçeli'den sonra TRT'ye bir tepki de Vural'dan: TRT, PKK'yı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER