Melih Gökçek'e yargı yolu açıldı

Danıştay 1. Dairesi, Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki Ankapark'a ilişkin yürütmeyi durdurma kararlarını uygulamayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki soruşturmaya izin verilmemesi kararını iptal etti. Bu kararla Gökçek'e yargı yolu açıldı.

Melih Gökçek'e yargı yolu açıldı

Atatürk Orman Çiftliği arazisine mahkeme kararlarına rağmen yapılan Ankapark'ta Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin ve Danıştay 14. Dairenin verdiği yürütmenin durdurulması kararını uygulamayan ve inşaata devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ömer Faruk Erciyes, Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar hakkında, yargı kararlarını uygulamamak ve görevi ihmalden haklarında yapılan suç duyurusunda İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermeyince Mimarlar Odası konuyu Danıştay'a taşımıştı. 

Danıştay 1. Dairesi 10 Mart 2016 tarihi itibari ile soruşturma izni verilmemesine ilişkin İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu 2015/380 sayılı kararının kaldırılmasını oy birliği ile karara bağladı. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Gökçek ve bürokratlarına yargı yolu açıldı. Atatürk Orman Çiftliği talanına ortak olanlar bugün değilse yarın yargı önünde hesap verecekler demiştik. O gün bugün." dedi.
<< Önceki Haber Melih Gökçek'e yargı yolu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER