Meral Akşener genel başkanlığa aday

1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran'a göre yüzde 4,5'luk bir oy kaybıyla şok yaşayan MHP'de muhalefet kanadı hareketlendi.

Meral Akşener genel başkanlığa aday

Partide kongre tartışmaları artık daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Bu kapsamda 1 Kasım'da aday gösterilmeyen eski İçişleri Bakanı Meral Akşener'in genel başkanlığa aday olduğu iddia edildi.

MHP İzmir eski İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sayın Meral Akşener'in genel başkanlık için isminin geçmesi bazı çevrelere çok fazla rahatsızlık vermiş olacak ki, hemen her alanda manipülatif haberler yayınlanarak aday olmayacağına dair dedikodular yayılıyor. Merakınızı gidermek için söylüyorum; her gün defalarca görüştüğüm Sayın Meral Akşener, MHP genel başkan adayıdır. Fazla kafa karışıklığına gerek yok yani!ifadelerini kullandı.

MHP'nin önemli isimlerinden ve parti tabanında ciddi bir karşılığı olan Meral Akşener, 7 Haziran seçimlerinde Meclis'e girmişti. Akşener'in ismi 7 Haziran sonrası Meclis Başkanlığı için de geçti. Adının kamuoyunda sık sık dillendirilmesi üzerine Devlet Bahçeli, “Bu şekilde söylenen isimlerden hiç hoşlanmam, ismi geçeni devre dışı tutarım.” diyerek rahatsızlığını açıkça dile getirdi ve 1 Kasım seçimlerinde Akşener'i listeye almadı. Parti tabanında şok etkisine neden olan kararın sebebinin sorulması üzerine ise “7 Haziran'da milletvekili seçildi. 1 Kasım için aday olarak müracaat etti, listeye girmedi. Listeye almayan benim. Bunun sebepleri vardır. Uluorta konuşulacak konular değildir.” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Meral Akşener genel başkanlığa aday Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER