Mercedes'ten Çarşamba Teknik Lisesi'ne özel laboratuvar


Türkiye'de eğitimi destekleyen pek çok uzun soluklu projeye imza atan Mercedes-Benz Türk, yeni sosyal sorumluluk projesi "EML'miz Geleceğin Yıldızları" kapsamında, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin motor bölümlerinin geliştirilmesi amacıyla laboratuvarlarını yeniliyor ve gerekli ekipmanlarla donatıyor. Mercedes-Benz Türk'ün Mercedes-Benz Bayileri ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğinde gerçekleştirdiği proje kapsamında yenilenen ilk laboratuvardan biri Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Uçar, "Proje kapsamında, meslek liselerinde laboratuvar koşullarının iyileştirilmesi ve yeniden yapılandırılmasının yanı sıra, teknik ve mesleki eğitim alan öğrencilerin sanayinin beklentilerine cevap verecek nitelik ve donanıma ulaşmaları amacıyla eğitimlerin düzenlenmesine de önemli bir katkı sağlanıyor. Mercedes-Benz Laboratuvarları, teknolojik eğitim için özel ekipmanlar ile donatılıyor ve her okula üzerinde uygulamalı eğitim gerçekleştirilecek birer adet kamyon bağışlanıyor. Ayrıca, okul yöneticileri ve alan öğretmenleri, Mercedes-Benz Türk A.Ş.'nin yüksek teknoloji ile üretilen modelleri, girişimcilik ruhu ve kalite sistemleri konusunda bilgilendirilecekler. Bugüne kadar toplam 20 okulun laboratuvarı yenilenen "EML'miz Geleceğin Yıldızları" projesi kapsamında toplam 29 farklı laboratuvar yeniden yapılandırılacak. Kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Uçar'ın ardından konuşan Mercedes-Benz Türk A.Ş. Proje Sorumlusu Raşit Uzunoğlu ise şunları söyledi:"Mercedes-Benz olarak ileride istihdam edilecek öğrencilerimizin mesleklerini en iyi şekilde öğrenmeleri için toplam 29 okulumuza parça temininde bulunduk. İnşallah buralardan mezun olan öğrencilerimiz vasıflı olarak bundan sonra mesleklerini icra edecekler. Açacak olduğumuz laboratuvarımızın Çarşamba'ya ve okulumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Konuşmaların ardından projeye katkıda bulunanlara plaket takdim edilirken daha sonra Mercedes-Benz Laboratuvarı'nın açılış kurdelesi katılımcılar tarafından gerçekleştirildi.
Açılış programına CHP Samsun Milletvekili Adayı Müşfik Veysel Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, projeye katkıda bulunanlar ve okul müdürleri katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Mercedes'ten Çarşamba Teknik Lisesi'ne özel laboratuvar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER