Mersin'de yolsuzluk operasyonu: 17 gözaltı


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yeni binasının yapımı ile ilgili gerçekleştirilen bazı ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda 2'si doktor 17 kişi gözaltına alındı.

Sayıştay tarafından MEÜ Hastanesi'nin yeni binasının yapımı ile ilgili bir süre önce başlatılan incelemelerde, bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine
başlatılan soruşturma kapsamında Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince bazı adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
Operasyonda aralarında 2 doktor ve 1 hastane personelinin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin KOM Şube Müdürlüğü'nde ifade işlemlerine başlandığı öğrenildi.

Operasyonla ilgili MEÜ tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada üniversitenin 2000-2014 yılları arasında gerçekleştirilmiş olan hastane inşaatı ile ilgili Sayıştay tarafından yürütülen inceleme sonucunda adli makamlarca gizlilik kararı verilmiş bir soruşturma gerçekleştirildiği kaydedildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Mersin'de yolsuzluk operasyonu: 17 gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER