Mersin Üniversitesi'nde öğrenciler polisle çatıştı: 25 gözaltı


Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) merhum Hüseyin Nihal Atsız için düzenlenen anma etkinliğine tepki gösteren öğrenciler, kendilerine engel olmak isteyen polislere taşlarla saldırdı. Ortalığı savaş alanına çeviren öğrencilere Çevik Kuvvet ekipleri plastik mermi ve biber gazı sıkarak müdahale etti. Öğrencilerden 25'i gözaltına alındı.

Çiftlikköy Kampusu Prof.Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde, Hüseyin Nihal Atsız'ın ölüm yıldönümü nedeniyle Ülkücü öğrenciler anma etkinliği düzenledi. Çok sayıda polis de çevrede güvenlik önlemi aldı. Bu sırada etkinliğin düzenlenmesine tepki gösteren yaklaşık 200 öğrenci, halaylar çekip sloganlar atmaya başladı.

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri megafonla uyarılarda bulunularak, sol görüşlü öğrencilerden dağılmalarını istedi. Öğrenciler ise dağılmayıp, polisi taşlamaya başladı. Bunun üzerine TOMA destekli Çevik Kuvvet ekipleri öğrencilere müdahale etti. Polis biber gazı sıkarken kaçan öğrenciler çöp konteynırı ve sıralarla yola barikat kurdu. Bunun üzerine tekrar müdahale eden polislerle öğrenciler arasında kovalamaca yaşandı. Öğrenciler ormanlık alana kaçtı. Burada da öğrenciler polislere taşlı saldırısını sürdürdü. Polislerden ikisi atılan taştan yaralandı. Yaralı polisler ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Öğrencilerden 25'i ise gözaltına alınarak Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

CİHAN
<< Önceki Haber Mersin Üniversitesi'nde öğrenciler polisle çatıştı:... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER