MHP'li Akıllı: AKP'nin yanlış dış politikaları ülkemizi dünyada yalnızlaştırdı

MHP'li Akıllı: AKP'nin yanlış dış politikaları ülkemizi dünyada yalnızlaştırdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, AK Parti iktidarının yanlış dış politika uygulamalarının uluslararası alanda Türkiye yalnızlaştırdığını söyledi. İktidarın, 'komşularla sıfır' politikasının bugün 'komşularla sırf' soruna dönüştüğünü belirten Akıllı, "Hükümetin uyguladığı yanlış dış politikalar sonucu ülkemiz uluslararası alanda itibarsızlaştı. Çevresinde bir tek dost ülke kalmadı. Komşularla sıfır sorun diyenler ülkemizi komşularımızla sırf sorunlu hale getirdi." dedi.

Manavgat'ta açıklama yapan Akıllı, 1 Kasım seçimleri öncesi Antalya'da 903 mahalle muhtarına mektup yazdığını söyledi. Mektubunda muhtarların halkın takdir ve teveccühü ile seçilmiş önder kişiler olduğunu belirten Akıllı, ülkenin sorunlarını kendileriyle paylaşmayı, siyasi, ahlaki ve vicdani bir görev olarak gördüğünü ifade etti.

13 yıldır AK Parti tarafından yönetilen ülkenin başta terör, yolsuzluk ve toplumsal ayrışma gibi bir yığın sorunla boğuştuğunu dile getiren Akıllı, "AKP milletten aldığı desteği, milletin yararına kullanmadı. Yanlış dış politikalar ülkemizi dünyada yalnızlaştırdı. İtibarsızlaştırdı. Komşularımız arasında dost ülke kalmadı. Sıfır sorun diyenler ülkemizi ne hale getirdiği ortada." diye konuştu.

AK Parti'nin siyasi çıkar kaygısı ve hesap verme korkusuyla koalisyonun önünü tıkadığını ileri süren Akıllı, ülkenin yeni bir seçime zorlandığının kaydetti. AK Parti'nin binbir yalan ve dolanla MHP'yi 'hayırcı' ilan etmeye çalıştığını ifade eden Akıllı, MHP'nin bölünmeye, hırsızlığa, adaletsizliğe ve vesayete 'hayır'; huzura, kardeşliğe, refaha ve güvenli bir geleceğe 'evet' dediğini kaydetti.

PKK'nın bütün şartlarına evet diyen AK Parti'nin koalisyon görüşmesinde MHP'ye sırtını döndüğünü ileri süren Akılı, muhtarların kaçak sarayın konu mankeni olmalarına izin vermeyeceklerini söyledi.

MHP iktidarında muhtarların maaşını bin 400 lira yapacaklarının altını çizen Akıllı, ihtiyar heyetine de 150 lira huzur hakkı vereceklerini, ayrıca muhtarlıkların elektrik, su, doğalgaz ve internet gibi ihtiyaçlarının da karşılanacağını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Akıllı: AKP'nin yanlış dış politikaları ülkemizi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER