Minsk Grubu temsilcileri Bakü, Erivan ve Dağlık Karabağ'ı ziyaret edecek


Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault, Azerbaycan'ın Ermenistan işgali altındaki toprağı Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan şiddetli çatışmalarla ilgili Azeri mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakanlıktan görüşme ile ilgili yapılan açıklamada, AGİT Minsk Grubu'nun gelecek günlerde Bakü, Erivan ve Dağlık Karabağ'ı ziyaret edeceği bildirildi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, cumartesi günü de Ayrault'un Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan ile görüştüğü hatırlatıldı. Jean Marc Ayrault'un muhataplarına cephe hattında yaşanan çatışmalardan Fransa'nın endişe duyduğunu aktardığı belirtildi. Fransa, Dağlık Karabağ'daki sorunun şiddetle çözülemeyeceği belirtilerek, derhal düşmanlığa bir son verilmesi çağrısında bulundu. Bakanlıktan yağılan açıklamada, çatışmalara kalıcı ve barışçıl bir son bulmak için Fransa'nın Amerika ve Rusya ile birlikte eşbaşkanlık görevinde bulunduğu Minsk Grubu çerçevesinde gayretlerini sürdürdüğü kaydedildi. Tarafların da onayıyla Minsk Grubu'nun gelecek günlerde de Bakü, Erivan ve Dağlık Karabağ'ı ziyaret edeceği bildirildi.

Ayrıca Fransa'nın Dağlık Karabağ bölgesindeki yerel yönetimle herhangi bir iletişiminin bulunmadığı ve Fransa'nın Dağlık Karabağ'ı bağımsız bir ülke olarak tanımadığı vurgulandı. CİHAN
<< Önceki Haber Minsk Grubu temsilcileri Bakü, Erivan ve Dağlık Karabağ'ı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER