Mısır Cumhurbaşaknı Sisi, Katar Emiri El-Sani'nin bayramını kutladı


Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah es-Sisi, Mısır'daki askeri müdahaleye karşı çıktığı için siyasi kriz yaşadığı Katar'ın Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El-Sani'nin Kurban Bayramı'nı kutladı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ala Yusuf, Devlet Başakanı Sisi'nin Katar Emiri El-Sani'yi telefonla arayarak bayramını kutladığını belirtti. Sisi'nin, Katar'ı ve liderini "kardeş ve dost ülke" olarak gördüğünü aktaran Yusuf, bundan sonraki süreçte iki devlet arasındaki diyalogun dahada iyiye gideceğini ifade etti.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri müdahaleyle iktidardan uzaklaştırılan Müslüman Kardeşler'e (İhvan) destek veren Katar yönetimi ile Sisi arasındaki anlaşmazlık olmuştu. Ocak'ta vefat eden Suudi Arabistan Kralı Abdullah iki ülke liderlerini barıştırmıştı. Daha sonra IŞİD örgütünün 21 Mısırlı Kıpti rehineyi geçen Şubat ayında öldürmesi üzerine Mısır'ın Libya'ya düzenlediği hava saldırısı Katar'ı kızdırmıştı. Katar, Arap Birliği üyesi bir ülkenin diğer bir üye ülke topraklarında yürüteceği askeri müdahalenin önceden 'istişare edilmesi' gerektiğini savunarak saldırıyı eleştirmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Mısır Cumhurbaşaknı Sisi, Katar Emiri El-Sani'nin bayramını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER