MİT TIR'ları savcısından gündemi sarsacak sözler

Suriye’ye giden MİT TIR’larını durdurduğu için görevden alınan Savcı Aziz Takçı askerlerin tutuklanmasına sert tepki gösterdi.

MİT TIR'ları savcısından gündemi sarsacak sözler

Alınan bir ihbar üzerine, 19 Ocak 2014’te sonradan MİT’e ait olduğu anlaşılan 3 TIR’da arama yaptırdığı için önce sürgüne gönderilen, ardından da hakkında soruşturma başlatılan Savcı Aziz Takçı Twitter hesabından açıklama yaptı.

Takçı şunları yazdı;

1) Bütün askerleri tutuklasanız, bütün savcıları görevden alsanız, bagirsaniz cagirsaniz da suçlarınızı gizleyemeyeceksiniz

2) Attığınız her adım suç ortaklarınızın sayısını artırmaktan başka işe yaramayacak

3) Her adımda, her gozaltida, her tutuklamada, her sorguda, her davada aslında kendi sucunuzun kayıtlara daha sağlam geçmesini sağlıyorsunuz

4) Ne yaparsanız yapın, Suriyeli mazlumların kanında ve göz yaşında bogulacaksiniz.

KANUNLARIN VERDİĞİ YETKİYİ KULLANDIK

Daha önce yaptığı açıklamada kanunların verdiği görevi yaptığını yasal olmayan işleri MİT'in yaptığını açıklayan Takçı şunları söylemişti, “Bu olayda ben ve kolluk, kanunların verdiği görev ve yetkiyi kullandık. Yaptığı iş yasal zeminde olmayan MİT’ti. Zaten bu suçluluk nedeniyle suçlarının kapatılması için sadece yasaların verdiği görevlerini yapan savcıları açığa alıyorlar, kolluk görevlilerini hukuka aykırı olarak yargılıyorlar” dedi. Yargının “paralel” iddialarıyla pasifize edildiğini ileri süren Takçı, “Ülkemiz şu anda terör örgütleri açısından adeta bir cennet. IŞİD de bundan yararlanıyor” diye konuştu.
<< Önceki Haber MİT TIR'ları savcısından gündemi sarsacak sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER