Müftülük, eğitim hizmetleri semineri düzenledi

Müftülük, eğitim hizmetleri semineri düzenledi

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından yürütülen eğitim hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yapılabilmesi amacıyla 'Eğitim Hizmetleri Semineri' düzenlendi.

İl ve ilçe müftüleri, Kur'an kursu yöneticisi ve eğitim hizmetlerinden sorumlu memurların katılımıyla Hacı Pembe Avlanmaz Kur'an Bilimleri Merkezi'nde gerçekleştirilen seminer, Memduha Koparan Kur'an Kursu Öğreticisi Hamdi Öz'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan yurt içi ve yurt dışında yürütülen eğitim hizmetleri konulu bir sunum yaptı.

Bolat, Başkanlığın personelinin mesleki formasyonunu geliştirmek ve hizmette etkinlik ve verimliliklerini artırmak amacıyla, hizmet içi eğitim çalışmalarına, çalıştay ve seminerlere büyük önem verdiğini vurguladı.

Seminerde, Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi, 4-6 yaş Kur'an kursları, ihtiyaç odaklı Kur'an kursları, yükseköğrenim yurtlarında Kur'an öğretimi ve camilerde Kur'an öğretimi konuları ele alındı.

Seminerin ikinci oturumunda ise eğitim hizmetlerinde karşılaşılan bölgesel sorunlar, çözüm önerileri, eğitim araç ve gereçleri, hafızlık eğitimi, yatılı Kur'an kurslarında yönetim, mali sorunlar, rehberlik hizmetleri, öğrencilerin sağlık taramasından geçirilmesi, kurs binaların fiziki yapılarının iyileştirilmesi, kursların denetimi ve eğiticilerin eğitimi konuları işlendi. CİHAN
<< Önceki Haber Müftülük, eğitim hizmetleri semineri düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER