Muğla Büyükşehir Belediyesi otobüs filosunu güçlendiriyor


Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, otobüs filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Ulaşım Daire Başkanlığı, mevcut otobüs filosunu bir yandan yenilerken bir yandan da ihtiyaç duyulan yerlere yeni hatlar açıyor. Bu kapsamda sipariş edilen 74 adet toplu taşıma aracının son 29 adedi daha teslim alındı. Yeni alınan otobüslerin 24'ü 21 oturan ve 26 ayakta yolcu kapasiteli, 3 adedi 35 oturan ve 6 ayakta, engelli rampalı, 1 adedi 41, 1 adedi 37 oturma kapasiteli ve 27 adedi engelli rampasına sahip.

Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, yaptığı açıklamada Muğla'da vatandaşlara kaliteli ve uygun hizmet sunmak için çalıştıklarını söyledi. 74 aracın temin programının 29 araçlık son partisini teslim aldıklarını belirten Kolukısa, "İlimiz genelinde 179 belediye otobüsü, 89 belediye denetimli özel halk otobüsü olmak üzere 268 araçla Menteşe, Bodrum, Milas, Fethiye, Yatağan, Ula, Datça, Dalaman ve Seydikemer ilçelerinde toplam 110 ayrı hatta hizmet veriyoruz. Filomuza katılan 74 yeni araçla yolcu taşıma kapasitesi 10 bin 190 belediye otobüsü, 2 bin 670'i özel halk otobüsü olmak üzere toplam 12 bin 860'a ulaştı. Teslim alınan 29 aracımızın 24'ü 7 metrelik şehir içi, 4'ü 9 metrelik orta mesafe, 1 adet de şehirlerarası tipte olmak üzere vatandaşlarımıza hizmet verecek." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla nüfusunun yaz ve kışın değişkenlik gösterdiğini dile getirerek, yaz aylarında yaşanan trafik yoğunluğunun toplu taşıma araçlarının tercih edilmesiyle giderilebileceğini belirtti. Gürün, "Vatandaşlarımızın ulaşımda rahat ve konforlu seyahat etmelerine büyük önem veriyoruz. İl genelinde mevcut taşıma yapan kooperatiflerimiz ve şoför esnafımızla birlikte hareket etmeye çalışıyoruz. Belli kural ve sistematik içerisinde şoför esnaflarımız ve Büyükşehir Belediyemiz birlikte bir bütün içinde çalışacağız. Bizim yetki ve sorumluluklarımız, ulaşımda vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda en rahat, konforlu ve ekonomik olarak ulaşımlarını sağlamak." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla Büyükşehir Belediyesi otobüs filosunu güçlendiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER