Muğla Valisi Çiçek 'Gediz F 495' firkateynini gezdi


MUĞLA (CİHAN)- Muğla Valisi Amir Çiçek, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıldönümü dolayısıyla Datça ilçesinde halkın ziyaretine açılan, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait "TCG Gediz F 495" isimli firkateyni ziyaret etti. Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cihat Yaycı ve TCG Gediz F 495 Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Yusuf Kocaman tarafından resmi törenle karşılanan Vali Çiçek, askerleri selamladıktan sonra komutan kamarasında gemi hakkında bilgi aldı. Çiçek'e Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Şener Tokcan ve İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya eşlik etti.

Daha sonra şehit aileleri, gaziler ve onların yakınları için düzenlenen yemeğe katılan Vali Çiçek, "Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıldönümünü en güzel şekilde hem anıyoruz hem kutluyoruz. Zaferimizi kutlarken şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Onların ruhları şâd olsun. 'Çanakkale geçilmez' diyen o zamanki ecdadımız, şehitlerimiz ve gazilerimiz, bugün Çanakkale'yi geçilmez hale getirdiler. Çanakkale geçilseydi, ne Türkiye'mizde bayrak dalgalanırdı ne de bağımsız olarak yaşayabilirdik. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını da minnetle anıyoruz. Şehitlerimize, gazilerimize, Türkiye Cumhuriyeti'nin denizde, havada, karada birliğini, gücünü sağlayan komutanlarımıza ve büyük fedakârlık gösteren siz ailelerimize şükranlarımı sunuyorum. Milliyetçi olmak vatanı, bayrağı sevmek, çalışmak, Türkiye'yi güçlü hale getirmektir. Çanakkale ruhu ile yaşarsak güçlü oluruz. Gelecek neslimize bu bilinci aşılamalıyız." dedi.

Şehit ailelerini, gazileri ve onların yakınlarını Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz bir parçası olan TCG Gediz firkateyninde ağırlamaktan şeref duyduğunu söyleyen Güney Görev Grup Komutanı Yaycı ise, "Askerler, şehitler ve onların geride bıraktığı emanetler, gaziler ve gazilerimizin emanetleri, bizim için her türlü kutsal değerin daha üstünde bir vefa meselesidir. Şehit aileleri, gaziler ve onların yakınları, TSK'nin ayrılmaz bir parçasıdır. Biz bugüne kadar şehitlik mertebesine ulaşmak aşkıyla çocukluğundan beri yetiştirilen bir kurumun fertleriyiz. Türk milletinin bir özelliği bu. Türk milleti, şehit olma kadar üstün bir mertebeyi, hem dinimiz hem de milli değerlerimiz açısından başka bir mertebeyi kabul etmemiştir. Biz her zaman TSK olarak şehit ailelerimizin, gazilerimizin ve onların yakınlarının takipçisi ve destekçisiyiz. Onlar TSK'nin ayrılmaz bir parçası. Şehit ve gazilerimizin emanetleri, bizim için en kutsal emanet. Sizi görmekten büyük bir onur, gurur ve mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Datça Şube Başkanı Ferhat Ünsalan, dernek adına Tuğamiral Cihat Yaycı'ya çiçek takdim etti. Yemeğin ardından Vali Çiçek, komutan kamarasında geminin şeref defterini imzaladı. Daha sonra Deniz Kurmay Yarbay Kocaman, Vali Çiçek ve beraberindeki heyeti gemide gezdirerek özelliklerini anlattı. Şehit aileleri, gaziler ve onların yakınları ile hatıra fotoğrafı çektiren heyet, bir süre sonra gemiden ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla Valisi Çiçek 'Gediz F 495' firkateynini gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER