Muğla Valisi Çiçek Seydikemer'de ziyaretlerde bulundu


Muğla Valisi Amir Çiçek, Seydikemerli şehidin ve hac vazifesinde vefat eden Turgut Kuru'nun ailelerini ziyaret etti. Eşi Hülya Çiçek ile birlikte ilk olarak Mina'da çıkan izdihamda vefat eden 72 yaşındaki Kuru'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarete İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve il protokolü de katıldı. Kuru'nun Eldirek Mahallesi'ndeki evine giden Vali Çiçek, aileye taziye dileklerini iletti. Kur'ân okunup dua edilmesinin ardından merhumun oğlu Adil Kuru, kardeşi Vedat Kuru ve kızı Hatice Balcı ile bir süre sohbet etti, acılarını paylaştıklarını söyledi. Herkesin acısında da, sevincinde de yanlarında olmaya çalıştıklarını belirten Çiçek, "Muğla'da acıları ve mutluluklarını paylaşan insanların mevcuduna inanıyoruz. Bunun sayısını da arttırmak istiyoruz. Sosyal dayanışma, Muğla'nın tüm ilçelerinde gün geçtikçe pekişiyor. Herkesin dayanışmaya, birliğe ve değerlere saygı gösteren insanlar olmasını diliyoruz." dedi.

Vali Amir Çiçek, daha sonra 6 Eylül 2015 tarihinde Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki PKK terör örgütünün saldırısında şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Adnan Ergen'in ailesini ziyaret ederek, şehadet belgesi takdim etti. Burada yaptığı konuşmada, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığını bozmak isteyenlere devletin hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini vurgulayarak, "Şehidimizin anne, baba ve kardeşleri olarak sizler, geçtiğimiz ay hain saldırıda şehit düşen oğlunuz Adnan Ergen'in şan ve şerefini ömür boyu büyük bir gurur içerisinde taşıyacaksınız. Onun cennet sarayındaki makamına hepimiz gıpta edeceğiz. Sizler, yüce devletimizin ve necip milletimizin emanetisiniz. Şehidimizi nasıl başımızın üstünde, yüreğimizin ortasında, büyük bir maneviyat ortamında toprağa verdiysek, sizler de bizim için birer aziz emanetsiniz. Ömrünüz boyunca Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizlerin yanında olacaktır." ifadelerini kullandı. Şehadet belgesini şehidin babası Mehmet Ergen ve annesi Hacer Ergen'e takdim eden Çiçek, "Bu belgeyi sizler ömür boyu gururla taşıyacaksınız. Devletimiz adına bu şehadet belgesini sizlere takdim ediyorum. Ben hem bu mertebenin mutluluğunu hem de acınızı paylaşmaktayım. Şehidimize Allah'tan rahmet, siz değerli ailesine de sabırlar diliyorum." diye konuştu.

Vali Çiçek, daha sonra beraberindekilerle birlikte, şehit Adem Şimşek'in hac vazifesinden yeni dönen ailesini, Alaçat Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret etti. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla Valisi Çiçek Seydikemer'de ziyaretlerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER