Muhammed Ali'den Trump'a anlamlı cevap

Boksun efsane ismi Muhammed Ali, ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'ın “Müslümanların ABD'ye girişini engelleyeceğim” sözlerinden dolayı eleştirdi. Ali, “Ötekileştirdikleri İslam'dan öğrenecekleri çok şey var” dedi.

Muhammed Ali'den Trump'a anlamlı cevap

BBC'de yer alan habere göre Ali, “İslamiyet'i çıkarlarına alet edenlerin karşısına dikilmeliyiz” dedi. IŞİD gibi terör örgütlerini de sert eleştiren Ali, “Gerçek Müslümanlar İslamiyet'te şiddetin yeri olmadığını bilir. Bunların yaptıklarının inancımızla bir alakası yok, İslamiyet'i itibarsızlaştırıyorlar.” Şeklinde konuştu. Ali, Paris ya da San Bernardino'da masumların öldürülmesinin İslam'la bağdaşmayacağını da belirtti.

ABD'de, Kasım 2016'da yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan Cumhuriyetçi Parti aday adaylarından Donald Trump, Müslüman karşıtı söylemlerini artırarak Müslümanların ülkeye girişini engelleme çağrısı yapmıştı.
ABD Başkanı Barack Obama da Trump'ın sözlerine yönelik “Müslüman Amerikalılar bizim dostlarımız, komşularımız, iş arkadaşlarımız, sportif kahramanlarımız…” diye konuşmuştu.

İngiltere'de ‘Trump girmesin' kampanyası
Öte yandan Trump'ın sözlerine tepki olarak İngiltere'de 'Trump'ın İngiltere'ye girişi yasaklansın' imza kampanyası başlatıldı. Hükümetin resmi internet sitesinde açılan imza kampanyasında kısa sürede 300 binden fazla imza toplanarak kampanyanın İngiltere Parlamentosu'nda tartışılabilmesi gündeme geldi.
<< Önceki Haber Muhammed Ali'den Trump'a anlamlı cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER