Muharrem Koç'a ikinci kez hapis cezası aldı


Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Ekim 2015'te kurulan Yüksek İstişare Konseyi'ne başkan olarak atanan Muharrem Koç, ikinci kez hapis cezası aldı. 1 yıl 15 gün hapis cezası verilen Koç, daha önce de evrakta sahtecilikten 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme, Koç'un aldığı cezanın hükmünün açıklanması geriye bıraktı. Davada sanık konumunda bulunan Alaaddin Koç da hapis cezası aldı.

Antalya 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, sanıklar Muharrem Koç ile Alaaddin Koç'un yanı sıra davacı Hülya Yurdakul ve Halil Koç katıldı.

Davacıların avukatı Fatma Özkan, mahkemeye 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı hatırlatarak, davanın 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen hileli iflas davasıyla birleştirilmesini talep etti. Mahkeme bu talebi ret ederek duruşmaya devam etti.

Sanık ve avukatlarının beyanları alındıktan sonra karar açıklandı. Kararda, sanıklar Muharrem Koç ve Alaaddin Koç'un özel belgede sahtecilikten 1'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmedildi. Devamında sanıkların aynı eylemi kasıtlı olarak birden fazla yaptığı anlaşıldığından cezaları 4'te 1 oranında artırılarak 1 yıl 3 aya çıkarıldı. Ceza, sanıkların iyi hallerinden dolayı indirilerek, 1 yıl 15 gün olarak verildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geriye bıraktı, hükümlülerin 5 yıl boyunca denetime tabi tutulmasına karar verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Muharrem Koç'a ikinci kez hapis cezası aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER