Mültecileri iş piyasasına kazandıracak merkezler açıldı


Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti mültecileri daha hızlı bir şekilde iş piyasasına entegre etmek için harekete geçti.

Ruhr Havzası'nın Bochum, Essen, Oberhausen, Essen ve Duisburg şehirlerinde yeni oluşturulan Uyum Noktası (Integration Points) açıldı. Düsseldorf'ta dört ay önce açılan ve elde edilen olumlu tecrübelere göre yeni uyum Noktaları açıldı Ayrıca Düsseldorf'ta çalışan eleman sayısı da 15 kişi daha artırılarak 25'e yükseltildi. Şehirlerdeki İş Ajansı tarafından açılan bu merkezlerde mültecilere danışmanlık yapılarak iş dünyasına kazandırılmaya çalışılacak.

Bu şekilde eyalet mültecilerin masraflarından kurtulduğu gibi iş piyasasına da canlılık getirmeyi hesap ediyor. Bunların bir diğer faydasının da mülteciler arasındaki meslek sahibi elemanları eyaletin ihtiyacı olan kalifiye eleman açığını kapatmaya yardımcı olacağı bildiriliyor. Bu merkezlerden eyaletin başka şehirlerinde de açılması planlandığı da verilen bilgiler arasında. Integration Points'larda yabancılar dairesi, belediye çalışanları ve iş ajansı yetkilileri mültecilerin iş bulmalarına yardımcı olacaklar. CİHAN
<< Önceki Haber Mültecileri iş piyasasına kazandıracak merkezler açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER