Baden Württembergliler yılbaşında mültecilerin yanında oldu


Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti'nde (BW) Weihnacht ve yılbaşı etkinliklerinde mülteciler konusundaki hassasiyet dikkat çekti. Eyaletin birçok şehrinden Weihnacht ve yılbaşı münasebetiyle sadece mültecilere yönelik yüzlerce etkinlik düzenlendi. Yardım kuruluşları, kiliseler ve gönüllüler tarafından organize edilen etkinlikler mülteciler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Etkinliklerle ilgili bilgi veren Erzdiözese Freiburg'dan Robert Eberle, etkinliklerin mültecilerle diyalog kurulmasında önemli rol oynadığına dikkat çekerek, aynı şekilde Müslüman mültecilerin dini bayramlarında da yanlarında olunmasının önemine işaret etti.

Meßstetten'den bulunan mülteci kabul merkezinde de Weihnacht etkinlikleri düzenlendi. Burada Weihnacht ile ilgili Arapça açıklamalar yapıldı. Merkez sorumlusu Frank Maier, Meßstetten yerleşkesinde çok az Hıristiyan mülteci bulunmasına rağmen yapılan etkinliklerle Müslüman mültecilerin Almanlar için bu günlerin önemli olduğunu görme imkanı bulduklarını dile getirdi. Maier, daha önceden bölgedeki vatandaşlara dağıtılan kartonlardan 400 tanesinin çeşitli hediyelerle doldurulmuş şekilde mülteci yerleşkesinde mültecilere dağıtıldığını da hatırlattı.

Weihnacht tatilinde birçok mülteci yurdunda Weihnacht konserleri, yemekli programlar düzenlendi ve mültecilere birbirinden farklı hediyeler verildi. Yılbaşı gecesinde de birçok mülteci yurdunda yılbaşı programları düzenlenerek mülteciler yalnız bırakılmadı. Bazı şehirlerde ise mülteciler kaldıkları yerleşkelerden alınarak yılbaşı programlarının yapıldığı dernek ve kurumlara götürüldü. CİHAN
<< Önceki Haber Baden Württembergliler yılbaşında mültecilerin yanında oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER