Mümtaz'er Türköne: ‘Kaos ve şiddet, AK Parti oyunu artırıyor’

Mümtaz'er Türköne: ‘Kaos ve şiddet, AK Parti oyunu artırıyor’

Tırnak içinde başlığa aldığım bu söz AK Parti’nin kamuoyu araştırmalarını yapan Genar’ın Genel Müdürü İhsan Aktaş’a ait.

Sözlerin kaynağı ve sağlamlığı hakkında şüphe etmeniz de gereksiz; çünkü bu haber Havuz Medyası’nın haberi. Aktaş detaylı olarak DHKP-C eylemleri türünden şiddet eylemlerinin ve siyasetteki belirsizliklerin kaotik bir ortam oluşturduğunu ve bu ortamın toplumun istikrar beklentisini daha da önemli hale getirdiğini ve AK Parti’ye yaradığını söylüyor.

Kaotik bir görüntü oluştukça, şiddet zihnimizi bulandırdıkça statüko güç kazanıyor. Kaos ve şiddet, bütün hesapların önüne geçen bir korku hali oluşturuyor. Korku, bütün duyguların önüne geçen ve aklı esir alan bir duygu. Korkan birinin ilk doğal tepkisi korkunun kaynağından kaçmak ve korkunun sebeplerini ortadan kaldırmaktır. GENAR’ın Genel Müdürünün söyledikleri, toplumdaki eğilimleri objektif olarak yansıtıyor. Farklı değişkenler arasında isabetli analizler yapan siyasî analist Serdar Sement’in tabloları, bu bulguyu doğruluyor. Seçim seçim AK Parti’nin aldığı oylarla, şiddet olaylarının miktarı ve niteliği arasında tablolaştırdığı korelasyonlar bu bağlantının kesin olduğunu gösteriyor.

(...)

<< Önceki Haber Mümtaz'er Türköne: ‘Kaos ve şiddet, AK Parti oyunu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER