Mustafa Sağyaşar için saygı konseri


Türk Sanat Müziği'nin güçlü yorumcularından Mustafa Sağyaşar için 14 Ocak Perşembe günü
Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda saygı konseri yapılacak. Gecede; Zekai Tunca, Nurdan Torun, Yonca Lodi ve Bekir Ünlüataer, Sağyaşar'ın eserlerini seslendirecek.

Yorumuyla hafızalara ve gönüllere yer etmiş eserlerin günümüzün değerli ses sanatkarları tarafından seslendirileceği konserde Mustafa Sağyaşar'ın geçmişten günümüze hayat hikayesi barkovizyon eşliğinde gösterilecek. Geceye sesleriyle renk katacak sanatçılar Zekai Tunca, Nurdan Torun, Yonca Lodi ve Bekir Ünlüataer. Zeytin Gözlüm, Karam, Üzgünüm Leyla, Yaşamak Yalan Belki... gibi onlarca esere imza atan Sağyaşar için düzenlenecek konser, 14 Ocak da Cemal Reşit Rey Konser Salonunda saat 20.00 de başlayacak.

Mustafa Sağyaşar

25 Aralık 1932 yılında Adana'da doğmuştur. Türk sanat müziği sanatçısı ve koro şefidir. Müziğe profesyonel olarak 1951 yılında Ankara Radyosu'nda başladı. Bugüne kadar 125 küçük 45'lik plak, 10 taş plak, 10 uzun çalar yaptı. 400'ü aşkın parça yorumlamış olup TRT repertuvarında iki de bestesi bulunmaktadır. Ayşe, Cemil ve Burak adlarında üç çocuk sahibidir. 62 yıldır müzik hayatına aralıksız devam eden Mustafa Sağyaşar hâlen Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin Türk Sanat Müziği Bölüm Başkanlığını, Kız Kulesi TSM Korosu ve İstanbul Tapu Kadastrolular TSM Korosu şefliğini yürüterek hizmete devam etmektedir. 1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.
CİHAN
<< Önceki Haber Mustafa Sağyaşar için saygı konseri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER