Nazlı Ilıcak: Ak ile karayı, Paralel ile Ergenekon’u karşılaştıranlar

Nazlı Ilıcak: Ak ile karayı, Paralel ile Ergenekon’u karşılaştıranlar

(...)

Zekeriya Öz ile yaptığım röportajda Öz soruyordu: “Hurşit Tolon, niçin Akın Birdal suikastının faili Semih Tufan Gülaltay’la defalarca görüşüyor? Bir orgeneralin, bir mafya lideriyle ne ilişkisi olabilir? Ergenekon’un sivil ayağı ayrı, asker ayağı ayrı… Meselâ aramalarda, Muzaffer Tekin’den ve Oktay Yıldırım’dan (Oktay Yıldırım, Ümraniye’deki bombalarla ilgili kişi) “Ergenekon Lobi” diye bir belge çıktı. Bu belgede, birçok hususun yanı sıra sivil toplum örgütlerinin tek bir çatı altında toplanması, güvenlik şirketleri kurdurulması öngörülüyordu. Veli Küçük’ün kaç tane güvenlik şirketi var?
İstihbarat, zamanımızın en büyük sermayesidir. Güvenlik şirketleri vasıtasıyla her yerden, büyük müesseselerden, sitelerden, eğlence mekânlarından haber alınabilir. Veli Küçük’te de “Ergenekon, Analiz ve Yeniden Yapılanma” belgesi dahil olmak üzere, 36 dokümana ulaştık. Bunların bazıları son derece gizli belgelerdi. Meselâ aralarında “Panzehir” adını taşıyan PKK ile ilgili bir kurmay yazısı mevcuttu. O yazı, Öcalan’ın 1999’da yakalanması üzerine kaleme alınmıştı. Söz konusu yazıda, PKK yönetim kadrolarının tasfiye edilerek yerlerine Türk Silahlı Kuvvetleri’nden seçilecek olan genç, donanımlı ve uygun subayların atanması öngörülüyordu. ‘Böylece Pentagon merkezli, AB destekli PKK terör örgütü tümüyle dış güç odaklarının kontrol ve yönetiminden andırılmış olacaktır’ deniliyordu.”

Ergenekon ya da ismi ne olursa olsun, Özel Harp Dairesi içinde örgütlenmiş bu yapı, ülkede istikrarsızlık yaratarak, yönetimi yıpratmak ve arzu edilen iktidarı işbaşına getirmek amacını taşıyor. Kara propaganda siteleriyle ya da sivil toplum örgütlerini yönlendirerek bir algı operasyonu yürütüyor. Şiddet eylemlerine de başvurabiliyor ve ülkeyi kaotik bir ortama sokuyor. “Ergenekon da neymiş” deyip, sözde “Paralel Terör Örgütü” ile mukayese yapanlara duyurulur.

(...)

<< Önceki Haber Nazlı Ilıcak: Ak ile karayı, Paralel ile Ergenekon’u... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER